MENTRUM
Ifjúsági
Mozi

Filmek, amelyeket érdemes várni 2021-ben, 1. rész

Új, kétrészes cikkünkben a 2021-ben bemutatásra kerülő filmeket listázzuk szubjektív módon, bemutatjuk nektek a legnagyobb címeket. Az első részben az animációs alkotások kerülnek terítékre.

2020 rengeteg megpróbáltatás elé állított mindenkit, a filmgyártást is. Ennek következtében igencsak sokszor kellett tili-tolizni a filmek bemutató dátumait. Az alábbi listában már van olyan film, amit külföldön már bemutattak, míg nálunk csak ezután fog megtörténni. Ha kinyithatnak a mozik...

A 2021-es felhozatalban is akadnak folytatások (Croodék: Egy új kor, Minyonok: Gru színre lép, Addams family 2, Énekelj 2 stb.), ahogyan eredeti alkotások (Raya és az utolsó sárkány, Luca, szörnyviadal, Vivo, Encanto, stb.) is esélyt kapnak. Év elején biztosan érkezik a tengeren túlon a Disney+-ra költöztetett Pixar-film, a Lelki ismeretek. Aztán nagyobb szünet után márciusban lesz újabb családi film, méghozzá mindenki kedvenc macska-egér párosa, Tom és Jerry második mozifilmes kalandja, ezúttal egy hibrid filmben. Lesz még ebben az évben egy Szilaj-film is, mely nem az egykori film folytatása lesz, hanem a Minimaxon is látott Szilaj, a vad völgy paripája című sorozat mozifilmes megvalósítása. Illetve, ha már sorozat: a Bob burgerfalodája is a tévében kezdte, és idén egy mozis kalandra is beneveznek.

Az év második felében érkezik a Hotel Transylvania immár 4. része, a kisebbek jelenleg legnagyobb kedvence, a Mancs őrjárat szintén mozifilmes kiruccanása, vagy a Space Jam folytatása, benne az összes bolondos szereplővel és LeBron James főszereplésével. Év végére pedig Clifford, a nagy piros kutya szintén hibrid mozifilmje kerül bemutatásra. A teljes lista viszont alább található, a végén néhány netflixes címmel. A kommentek közt pedig szívesen várjuk a véleményeket a címekről, és akár azt is elárulhatjátok, ti melyeket várjátok leginkább.

Lelki ismeretek
Tervezett bemutató: január 28.

Mitől leszel az, aki vagy? Többszöri halasztás után 2021-ben hozzánk is megérkezik a Pixar Animation Studios új animációs filmje, a Lelki ismeretek. Joe Gardner, a középiskolai zenetanár élete lehetőségéhez jut, amikor a város legjobb jazzklubjában léphet fel. Ám egy rossz lépés, és New York City helyett hirtelen A Nagy Azelőttben találja magát – egy hihetetlen helyen, ahol az új lelkek személyiséget, jellemet és hóbortokat kapnak, mielőtt a Földre kerülnek. Joe elszánt, hogy visszakapja az életét, és közben összebarátkozik egy koravén lélekkel, 22-essel, aki soha nem értette, mi olyan vonzó az emberiségben. Miközben Joe kétségbeesetten igyekszik megmutatni 22-esnek, mitől nagyszerű az élet, lassan ő maga is ráébred, mi a válasz az élet néhány nagy kérdésére. A rendező az Oscar-díjas Pete Docter (Agymanók és Fel!), a társrendező Kemp Powers (One Night in Miami), a producer pedig az Oscar-díjra jelölt Dana Murray (a Pixar Lou című rövidfilmje).

Tom és Jerry
Tervezett bemutató: március 4.

A 2021-ben bemutatni tervezett mozifilm a páros második mozikba szánt filmje. A Tom és Jerry női főszerepét Chloë Grace Moretz kapta, rajta kívül pedig több komikus is feltűnik, úgy mint  Ken Jeong (Balfékek), Rob Delaney, és Colin Jost (Saturday Night Live), továbbá kiemeltebb szerepet kap még Michael Peña (A Hangya 1-2, World Trade Center).

Raya és az utolsó sárkány
Tervezett bemutató: március 4.

A Walt Disney Animation Studios következő filmje első ránézésre talán jobban eltér a megszokott Disney-sémától, akciódúsabb a hangvétel és a hercegnős vonal sincs úgy kiemelve, ha nem számítjuk, hogy a főszereplő ezúttal is egy csaj. Az első előzetes már az első másodpercekben megmutatja kalandosabb énjét, amikor is Lara Croftot is megszégyenítő hozzáértéssel, technikával tör be egy ősi templomba, hogy megtalálja az utolsó sárkányt.

Croodék: Egy új kor
Tervezett bemutató: március 25.

A folytatásban Croodék egy új és biztonságos lakhelyet keresnek, amikor eljutnak egy eddig ismeretlen területre. Már-már paradicsomi a légkör, mikor megismerkednek Jobbagyékkal. Ők képviselik a modern embert, akik jobbak, fejledtebb, előkelőbb vonalat képviselnek Croodékhoz képest. Tudjuk, hogy ha Croodék feltűnnek a színen, ott kő kövön nem marad, és Jobbagyék is megismerhetik a családot.

Nyúl Péter 2 - Nyúlcipő
Tervezett bemutató: április 1.

A nagyszájú, kalandra éhes és különlegesen jó fej nyúl történetének moziváltozata elképesztően népszerűvé vált az egész világon. A CGI-animált nagyfülűek és az élő szereplők kombinálásával készített családi vígjáték természetesen nem érhetett véget az első résszel: Nyúl Péter és barátai visszatérnek, és visszatér velük Bea, a bájos kétlábú (Rose Byrne) valamint vőlegénye (Domhnall Gleeson) is.

De a boldog brit vidéket ezúttal lecseréli a nagyváros zaja, ahol semmi sem olyan békés, mint egy ötórai tea: ahova Péter és rokonsága beteszi a tappancsát, ott biztos a felfordulás…

Bob burgerfalodája: A film
Tervezett bemutató: április 8.

A népszerű sorozat mozifilmes változata.

Szörnyviadal
Tervezett bemutató: május 20.

Egy világban, ahol szörnyek élnek, a szörnyviadal egy népszerű sport. Winnie pedig egy tapasztalatlan szörnyből próbál bajnokot csinálni.

Vivo
Tervezett bemutató: június 3.

A Sony Pictures Animation első animációs musicalje, tele eredeti dalokkal.

Szilaj: Zabolátlanok
Tervezett bemutató: június 10.

Lucky Prescott kénytelen a nagyvárosi otthonából egy határmenti kisvárosba költözni, ahol természetesen minden idegen számára. De az élete örökre megváltozik, amikor új barátokat szerez, és elválaszthatatlan köteléket köt Szilaj nevű vad musztánggal. Ám amikor Szilaj csordáját befogják, Lucky és újonnan szerzett barátai egy életre szóló kalandra indulnak, mikor a lovak megmentésére indulnak.

Luca
Tervezett bemutató: június 17.

Az olasz Riviérán egy magát embernek álcázó tengeri szörny és egy ember barátságot köttetnek.

Minyonok: Gru színre lép
Tervezett bemutató: július 1.

A folytatásban megismerhetjük a 12 éves Grut, kinek álmai nem kisebbek, mint a világ legnagyobb gonoszává váljon. Ám amikor visszautasítják a szupergonoszok szuperligájából, ellop tőlük egy ékszert, mely igencsak fontos a tagoknak, ezért üldözőbe veszik az ifjú csínytevőt. A filmben megtudhatjuk, hogy már ilyen fiatalon Gru mellé szegődtek a minyonok, akik nem hogy segítenének gazdájukon, leginkább csak hátráltatják. A dolgok sűrűjében újra Bob, Stewart és Kevin állnak, de ezúttal a minyon-tömegből kiemelkedik még Otto is. Együttes céljuk a Grura való vigyázás, a fegyverek beszerzése vagy használata és a folyamatosa humorforrás biztosítása.

Space Jam: A New Legacy
Tervezett bemutató: július 15.

Tapsi Hapsi és a Bolondos Dallamok jól ismert szereplői ezúttal LeBron James NBA szupersztárral fognak össze ebben a régóta várt folytatásban.

Hotel Transylvania 4.
Tervezett bemutató: augusztus 5.

A népszerű sorozat következő része.

Mancs őrjárat: A film
Tervezett bemutató: augusztus 19.

A gyerekek körében óriási népszerűségnek örvendő sorozat mozifilmes kalandja.

My Little Pony - A film 2.
Tervezett bemutató: szeptember 23.

A 2017-es mozifilm folytatása.

Addams Family 2.
Tervezett bemutató: október 7.

A 2019-es feldolgozás folytatása.

Bébi úr: Családi ügy
Tervezett bemutató: október 21.

A Bébi úr – Családi ügy ott folytatja, ahol az első film befejeződött. A fivérek már felnőtt férfiak, de testvéri viszályuk felnőttkorban is folytatódik. Alig beszélnek egymással. Tim abban a házban él a családjával, ahol felnőtt. Otthon ülő apuka, és még mindig élénk a fantáziája. Feleségül vette Carolt, és két lányuk van. Az idősebb Tabitha, a fiatalabb Tina.

Encanto
Tervezett bemutató: november 25.

A film főszereplője egy kolumbiai lány, akinek nincs különleges képessége, annak ellenére, hogy egy varázslatos családból származik.

Énekelj 2.
Tervezett bemutató: december 9.

Az Illumination Studios énekesi tehetséggel megáldott állatai visszatérnek ebben az ünnepi folytatásban.

Clifford, a nagy piros kutya
Tervezett bemutató: december 23.

A népszerű kutyus CGI segítségével mutatkozik be a vásznakon.

További filmek 2021-ben

Arlo the Alligator Boy
Back to the Outback
My Father’s Dragon
Pinocchio
Ron’s Gone Wrong
Trollhunters: Rise of the Titans
Wendell and Wild