MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Paddington kalandjai magyar hangjai

A mindig kedves és aranyos Paddington medve hamarosan bemutatkozik a Nick Jr. képernyőjén a cikkben szereplő szinkronhangokkal.

Michael Bond több, mint 60 éve alkotta meg paddington medvét, aki rengeteg könyv főszereplője volt és még ennél is több kisgyereknek és családjának okozott örömteli pillanatokat. Paddington az a medve, aki a legsötétebb Peruból érkezett, imádja a marmeládot és angliai új élete során sem felejti Lucy nénikéjét. Képeslapok és levelek formájában küldi neki az újabbnál újabb élményeit, aki ottragadt Peruban.

A Paddington kalandjai az ismerős medve történeteinek új változata. Szívet melengető alkotás a kíváncsiságról, mások kedves megközelítéséről és arról, milyen is egy szerető család tagjaként élni.

A történet bár ismerős, a magyar hangok kevésbé, ha a korábbi magyar változatokat vesszük figyelembe. Az eredeti változatban a 2014-es és 2017-es filmekből visszatért Ben Whishaw a címszereplő hangjaként, ám a magyar változatban Szente Vajkot Elek Ferenc váltja. A sorozat feltételezhetően szeretne teljesen elkülönülni a filmektől, minden szereplőnek új színész lett választva.



A magyar szöveget Szerepi Hella írja, aki korábban több népszerű műsor gyártásvezetőjeként is dolgozott, úgy mint a Trollvadászok, a Trollok - A dallam szól tovább vagy a Szilaj, a szabadon száguldó. A rendezői székbe került Berzsenyi Márta személyében. Ő korábban a Veszélyes Henry szövegkönyvét írta, újabban pedig a Totál Drámarámát vagy a Power Playerst rendezte.

Paddington - Elek Ferenc
Mr. Brown - Juhász Zoltán
Mrs. Brown - Orosz Anna
Judy Brown - Gyarmati Laura
Jonathan - Kelemen Noel
Mateo - Égner Milán
Mr. Curry - Katona Zoltán
Mrs. Bird - Málnai Zsuzsanna
Mr. Gruber - Szabó Endre
Ms. Potts - Turóczi Izabella

Bemondó: Schmidt Andrea
Magyar szöveg: Szerepi Hella
Dalszöveg: Császár Bíró Szabolcs
Hangmérnök: Gáti Péter
Zenei hangmérnök: Császár Bíró Szabolcs
Vágó: Csabai Dániel
Gyártásvezető: Bogdán Anikó
Zenei rendező: Császár Bíró Szabolcs
Szinkronrendező: Berzsenyi Márta
Produkciós vezető: Koleszár Emőke

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Paddington kalandjai augusztus 17-től minden hétköznap esti meseként, 19:40-kor látható a Nick Jr. műsorán.