MENTRUM
Szinkron

Az Amazon: Ügyvéd magyar hangjai

Bemutatkozott a Marvel új, zöld szuperhőse, a női Hulk, azaz magyar keresztségben Amazon.

A Marvel Studios „Amazon: Ügyvéd” című sorozatában Jennifer Walters, a szuperemberes jogi esetekre szakosodott jogász éli a szingli harmincasok kihívásokkal teli életét, miközben egyébként kétméteres, szupererős Hulkként tengeti mindennapjait.

Amazon karaktere 1980-ban debütált a képregényekben és igen gyorsan, már '82-ben a Bosszúállók tagja lett, az MCU világán belül viszont több, mint 10 év kellett ahhoz, hogy debütálhasson. A Disney+-nak köszönhetően saját sorozatával debütált augusztus 18-án, mely még formabontónak is számít a Marvel filmes világán belül, hiszen egy negyedik falat áttörő szitkomot alkottak az egeres cégnél.

Egészen a premierig nem lehetett tudni ki lesz Amazon magyar hangja, hiszen a még korábban kiadott előzetes is becsapós lehet, ha figyelembe vesszük más Disney+-os műsorok premier előtti szinkronos beharangozóit. 

Egy ideje már nehezedik a szinkronrendezők dolga, ha Marvelről van szó, hiszen a főszereplőkre lehetőleg olyan hangot kell taláni, aki még nem kapott kiemelt szerepet az univerzumon belül. Ez az esetek nagy részében eddig sikerült is Tabák Kata átfogó felügyeletének köszönhetően, de mind tudjuk, hogy voltak már ennek a szabálynak ellentétes megoldásai is. A főszereplőt alakító Tatiana Maslany-nak bár nem alakult ki állandó magyar hangja, mégis Bogdányi Titanilla többször is megszólaltatta már. Most fel lehetne tenni azt a költői kérdést, hogy miért nem ő kapta a főszerepet, annak ellenére, hogy Mantis magyar hangja is. Viszont mégis mennyi az esély rá, hogy találkozzanak az MCU világában? Nos, ez már nem számít, hiszen a nagyon tehetséges Dobó Enikő kapta meg ezt a szerepet, akire nagyon ráragadt Tokió karaktere, de ezzel a kitörhet ebből a skatulyából és kipróbálhatja magát szuperhősként is. Nem volt kérdés, hogy Rajkai Zoltán lett újra Hulk magyar hangja.

Az viszont meglepő, hogy a rendezést ezúttal nem Tabák Kata végezte, hanem Nikas Dániel, aki sok szereposztással is bizonyított már, hogy rátermett egy nagyobb univerzum összefogását képező sorozat irányítására. Az univerzum összetartásáért még Gáspár Bence is felel, aki dramaturgként ezúttal is visszatért a Marvelhez. Érdemes még kiemelni Grisnik Petrát, aki talán már több mellékszerepben is feltűnt a szinkron világában, mégsincs róla semmilyen feljegyzés az ezzel foglalkozó oldalakon. Talán neki is óriási ugródeszka lehet ez a szitkom.



Jennifer Walters / Amazon - Dobó Enikő
Bruce Banner / Hulk - Rajkai Zoltán
Nikki Ramos - Grisnik Petra
Titania - Gáspár Kata
Dennis Bukowski - Jaskó Bálint
Emil Blonsky / Förtelem - Epres Attila
Wong - Hajdu Steve
Matt Murdock / Fenegyerek - Lengyel Tamás
Holden Holliway - Hirtling István
Elaine Walters - Ősi Ildikó
Morris Walters - Pálfai Péter
Augustus "Pug" Pugliese - Makray Gábor
Tucker bácsi - Jantyik Csaba
Ched - Márfi Márk

További magyar hangok: Alberti Zsófi, Bakonyi Alexa, Balda Balázs, Bergendi Áron, Blahó Gergő, Bor László, Cabello-Colini Borbála, Cserna Lulu, Csúz Lívia, Fehérváry Márton, Hegedűs Miklós, Illés Dániel, Jánosi Ferenc, Lamboni Anna, Lovas Dániel, Makray Gábor, Mesterházy Gyula, Mohácsi Nóra, Nádorfi Krisztina, Péter Richárd, Fekete Linda, Fodor Annamária, Hajdu Tamás Miklós, Réti Barnabás, Szaszák Zsolt, Szécsi Bence

Magyar szöveg: Gáspár Bence
Szakértő: Aradi Gergely
Felvevő hangmérnök: Cs. Németh Bálint
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
Szinkronrendező: Nikas Dániel
Produkciós vezető: Hagen Péter
Keverő stúdió: Shepperton International
Művészeti vezető: Maciej Eyman

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

Az Amazon: Ügyvéd csütörtökönként jelentkezik új részekkel a Disney+-on.