MENTRUM
Szinkron

A nagy pénzrablás szinkronhangjai

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb spanyol sorozata magyar szinkront kap a Netflixtől.

Egy nem mindennapi tolvajbanda megpróbálja a spanyol történelem legtökéletesebb bankrablását elkövetni. Céljuk 2.4 milliárd euró ellopása a spanyol pénzverdéből. A nagy pénzrablás címen futó La Casa de Papel egy spanyol tolvaj-sorozat, vegyítve a dráma és krimi elemeivel. A sorozat eleinte limitált epizódszámúnak indult, majd a nagy népszerűségnek és a Netflixes egyezménynek köszönhetően idén már a 4. évad is elkészülhetett, nemrég pedig az 5. évad is berendelésre került, mely egyben az utolsó lesz.

Igazi csemege ez a magyar változat! Nem elég, hogy a főbb szerepekben olyan fiatal tehetségeink vannak, mint Dobó Enikő és Dévai Balázs, de rajtuk kívül feltűnik Rudolf Szonja és Mentes Júlia is. A veterán vonalat erősíti Gyabronka József, míg a különcökét Csuja Imre és Lovas Rozi. Elfoglaltságuk miatt kevesebbszer hallhatjuk őket, valószínűleg most is a járványhelyzet és a kevesebb színházi előadások miatt tudták vállalni a szerepet.

Tokió - Dobó Enikő
Professzor - Dévai Balázs
Berlin - Kálid Artúr
Moszkva - Csuja Imre
Nairobi - Szilágyi Csenge
Rio - Jéger Zsombor
Arturo - Gyabronka József
Alison - Rudolf Szonja
Helsinki - Törköly Levente
Ariadna - Mentes Júlia
Denver - Ember Márk
Mercedes - Tarr Judit
Monica - Lovas Rozi
Oslo - Ficzere Béla
Pablo - Figeczky Bence

További magyar hangok: Bókai Mária, Domokos Zsolt, Fehér Péter, Fekete Linda, Gloviczki Bernát, Hrisztov Toma, Kanyó Kata, Lipcsey Colini Borbála, Mohácsi Nóra, Suhajda Dániel, Urbanovits Krisztina, Czifra Krisztina, Fáncsik Roland, Fehérváry Márton, Földi Csenge, Hegedüs Miklós, Jeney Luca, Kiss Gergely Máté, Mesterházy Gyula, Pallai Mara, Téglás Judit

Magyar szöveg: Dudás Emese
Hangmérnök: Csomár Zoltán
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Szinkronadaptáló: Nikas Dániel
Szinkronrendező: Báthory Orsolya
Produkciós vezető: Madar Zoltán
Stúdiómenedzser: Haber Andrea

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

A nagy pénzrablás mind a négy évada már elérhető a Netflixen, hamarosan pedig a szinkron is aktiválásra kerülhet.