MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Bluey magyar hangjai

Meglepetésként érkezett a Disney+ kínálatába a Bluey, méghozzá magyar szinkronnal.

Ez a vicces és őszinte bepillantás a Pásztor család modern életébe, segít megérteni, hogy a fantáziadús játék hogyan segít a gyermekeknek abban, hogy egészségesen fejlődjenek. Bluey, az ausztrál pásztor kölyökkutya határtalan fantáziával rendelkezik, és szereti játékos kalanddá változtatni a mindennapokat. Kishúgával, Bingóval együtt belevetik magukat a világ felfedezésébe, a játék segítségével legyőzik félelmeiket, és eljátsszák a felnőtt szerepeket is. És semmi mást nem szeretnek jobban, mint belerángatni szüleiket – különösen apát – a szórakozásba és a játékba. Anyukájuk, Szimat, visszament dolgozni, apukájuk pedig, Csibész, eközben a gyerekekre vigyáz és közben otthonról dolgozik. Ámbár azt gondolhatja, hogy ő a főnök, határozottan a lányoké az irányítás, ha játékról van szó – és nagyjából minden másról is!

Sajnos a Muppet bébikhez hasonlóan a Bluey is egyből a 3. évadával érkezett meg, értelemszerűen magyar szinkronnal. A sorozat jelen korunk egyik kedvenc sorozata a kisgyerekek körében, annak ellenére is, hogy eddig még nem rendelkezett magyar szinkronnal. A Disney már az év elején megkezdte a sorozat szinkronizálást, és hiába elérhető már nálunk is néhány hete a Disney+, egészen mostanáig kellett várni a szinkronos bemutatóra.

A sorozat szinkronizálása nem okozhat nagy problémát, a sorozat nagy részében csupán a négy főszereplő és azok mindennapjai kerülnek előtérbe. A gyerekeket két ifjú tehetség szólaltatja meg, szinte nincs olyan sorozat, amelyben ne tűnne fel Bak Julianna vagy Hegedüs Johanna, ha feltűnik egy kislány a szerepben. Peller Anna sznte bármiben is tűnik fel, extra színt tud vinni a sztoriba, legyen az egy keményebb női szerep vagy egy lágyabb anyuka megjelenítése. Az apukát Horváth-Töreki Gergely legtöbbször mellékszerepekben tűnik fel, de nem idegen tőle a főszerep, csupán ritkán kap ilyen lehetőséget. Pedig kaphatna. Ezt a szereposztást Molnár Ilona álmodta meg.

Bluey - Bak Julianna
Bingo - Hegedüs Johanna
Anya - Peller Anna
Csibész (Apa) - Horváth-Töreki Gergely
Folti - Baráth István
Borzas - Rajkai Zoltán
Nyüzsi - Vida Bálint
Lulu - Gáll Dávid
Lulu apukája - Ágoston Péter
Kokó - Györke Laura
Kokó anyukája - Solecki Janka

Magyar szöveg: Fridrich Katalin
Hangmérnök: Salgai Róbert
Vágó: Kránitz Bence, László László
Gyártásvezető: Kablay Luca
Szinkronrendező: Molnár Ilona
Produkciós vezető: Orosz Katalin

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Bluey a Disney+ szolgáltatásán érhető el.