MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Sadie és Lay Lay kalandjai magyar hangjai

A Netflix mutatta be a Nickelodeon sorozatát, benne igazi sztárszereposztásokkal.

A telefonos applikáció avatárja, Lay Lay életre kel, mikor tulajdonosa, Sadie azért küzd, hogy beilleszkedhessen az iskolában, mivel szüksége van egy legjobb barátra, akivel beszélgethet. Sadie egy hullócsillagot látva kívánja Lay Lay életrekelését, s miután ez megtörténik, a két lány hamar rájön, hogy együtt bármilyen akadályt legyőzhetnek.

A főszerepben Alaya High, azaz That Girl Lay Lay fiatal rapsztár mellett Gabrielle Nevaeh Green, akit a Sok hűhó 11. évadában láthattunk, de feltűnt a Veszélyes osztagban és a Hallatlanban is. További szerepekben Peyton Perrine III, Tiffany Daniels, Thomas Hobson és Caleb Brown.

Szinkron szempontjából nagyon különleges darabról van szó. A jéghegy csúcsa a két főszereplő jelenléte, Károlyi Lili sok éve már benne van a szakmában, míg Engel-Iván Lili "csak" néhány éve, ám munkájával, jelenlétével új színt tud vinni a műbe, amiben szerepel.

Ám az igazi meglepetések a felszín alatt rejlenek. Gyerekműsorhoz képest a Mafilm Audio és Marton Bernadett szinkronrendező igazi nagyágyúkkal, ritkán hallott színészekkel erősítette meg a sorozat magyar változatát. Crespo Rodrigo profizmusát két színésznő további jelenléte színesít. Janza Kata bár többször szokott szinkronizálni, azt is inkább az éneklős szerepek miatt. Az igazi meglepetést Oroszlán Szonja jelenléte okozza, aki az ISzDb feljegyzései szerint 2021-ben szinkronizált utoljára, azelőtt pedig 2015-ben. És pont ettől a ritkaságtól lesz egyedibb ez a magyar változat, ami nem is egy A-kategóriás mozifilm vagy kiemelt sorozat, csupán a Netflix által megvásárolt, Nickelodeon által gyártott ifjúsági szitkom.



Sadie - Engel-Iván Lili
Lay Lay - Károlyi Lili
Tiffany - Csikos Léda
Trish - Solecki Janka
Bria - Mayer Szonja
Bryce - Crespo Rodrigo
Willingham igazgatónő - Janza Kata
Ms. Calloway - Oroszlán Szonja
Jeremy - Nagy Gereben
Marky - Vadócz Máté
Young Dylan - Papp-Horváth Levente

További magyar hangok: Pekár Jázmin, Mikes Zsüliett, Szórádi Erika, Csúz Lívia, Beke Márton, Beke Lívia, Németh Attila István, Mohácsi Nóra, Havasi Tamás, Vass Noémi, Bordás János, Kereki Anna, Csányi Áron, Fellegi Lénárd, Bor László, Forgács Gábor, Welker Gábor, Kretz Boldizsár

Magyar szöveg: Korponai Zsolt
Hangmérnök: Farkas László
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Kéner Ágnes
Szinkronrendező: Marton Bernadett

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

A Sadie és Lay Lay kalandjai bemutatója január 21-én volt a Netflixen, ahol megtekinthető a teljes első évad.