MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A bagolyház magyar hangjai

Eljött ez a pillanat is! Íme A bagolyház magyar hangjai.

Luz, egy magabiztos tinédzser lány, aki egy varázslatos birodalom portáljára bukkan, ahol összebarátkozik egy lázadó boszorkánnyal, Edával és egy apró harcossal, Királlyal. Annak ellenére, hogy nem rendelkezik mágikus képességekkel, Luz megvalósítja álmát, hogy boszorkány legyen, és Eda tanítványaként szolgál a Bagolyházban, végül pedig új családot talál egy valószerűtlen környezetben.

Mint már sokan tudjátok, néhány hete már a Disney+ elkezdte előkészíteni a felületét a várható nyári indulásra, ennek egyik előfeltétele, hogy a műsorok legyenek ellátva a megfelelő lokalizációval, jelen esetben legalább magyar nyelvvel, de magyar felirat is elérhető lesz. Mindeddig már magyarul vetített, máshol már látott műsorok szinkronjait töltötték fel, egészen a tegnapi napig, amikor A bagolyház két része is megjelent magyarul. Nagyjából pont egy évvel a tervezett magyar premier után.

A főszereplők magyar hangjai tökéletesen lettek kiválasztva, Farkasinszky Edit többször szinkronizált már boszorkányt vagy épp kicsit mogorvább karaktert, és talán ennek is köszönhető az Edával alkotott izgalmas párosa. Luz pörgős, fiatalos stílusához több színész is llett volna, de Hermann Lilla az egyik lehető legjobb erre a szerepre, ami adott volt a fiatal korának köszönhetően. Végül Hamvas Danira sem lehet panaszunk, többször szinkronizált már hasonló karaktert, és Király szerepében ő is az egyik legjobb választásnak tűnik.

A magyar szöveget az a Borsiczky Péter írta, akivel már korábban sikerült interjút készítenünk, és olyan műsorokat fordított már, mint a Parkműsor vagy a Miraculous, így a komolyabb és a kicsit lazább stílus sem áll tőle távol. Mindez persze csak néhány kiragadott cím a megannyi munkája közül, ami azt bizonyítja, hogy A bagolyház jó kezekben van ilyen tekintetben. És a lenti szereposztás sem lehetne ilyen, ha nem Földi Levente osztja ki a karaktereket. Ő is már többször bizonyított, hogy tud új színt vinni egy-egy sorozatba, és úgy tűnik ezzel a sorozattal is jó munkát végzett.

Luz - Hermann Lilla
Eda - Farkasinszky Edit
Király/King - Hamvas Dániel
Hooty - Seder Gábor
Amity - Gulás Fanni
Gus - Maszlag Bálint
Willow - Pekár Adrienn
Emira - Nemes Takách Kata
Edric - Szalay Csongor
Bump igazgató, könyvtáros1 (1x07) - Németh Gábor
Denevér királynő - Törtei Tünde
Lilith - Bertalan Ágnes
Piniet - Gubányi György István
Tiny Nose - Laudon Andrea
Braxas, Steve - Orosz Ákos
könyvtáros2 (1x07) - Kapácsy Miklós
Otabin - Láng Balázs
gyerekek (1x07) - Mayer Marcell
Matt - Penke Bence
srác (1x09) - Mayer Marcell
Bo - Ruszkai Szonja
Skara - Károlyi Lili
Jon De Plume - Varga Rókus
árus (1x11) - Szokol Péter

További magyar hangok: Kajtár Róbert, Elek Ferenc

Bemondó: Korbuly Péter
Magyar szöveg: Borsiczky Péter
Hangmérnök és vágó: Schuták László
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Szinkronrendező: Földi Levente
Produkciós vezető: Máhr Rita

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A bagolyház várhatóan már nem lesz a tévében, viszont hamarosan a Disney+-on követhető lesz a széria.