MENTRUM
Szinkron

A Jessica Jones magyar hangjai

A Daredevil után a Jessica Jones is debütál az M2 Petőfi TV műsorán, természetesen a Netflix-verziótól eltérő magyar hangokkal.

Jessica Jones egy New York-ban élő, kemény, különleges képességekkel rendelkező,  érzelemmentes, de a szakmájában a legjobb magánhekus. Mindig csak az adott feladatra koncentrál, pedig a lelke mélyén vágyna valamire. Barátja nincs sok. Pedig valamikor ő is normális életet élt... ám történt valami. Valami, ami miatt Jessica élete teljesen felfordult...

Egy házaspár Omahaból feljeresi Jessicát, hogy a lányuk fél éve eltűnt. Pedig Hope eddig teljesen átlagos életet élt; egyetemen tanult, barátai voltak, és a futás volt a mindene. Jessica eleinte nem is sejti, hogy ez az ügy bizony az ő múltjával van összefüggésben. Bár megtalálja Hope-ot, és újra összehozza a családot, de ami ezután történik, arra ő maga sem számít.

Jessica Jones megformálója Krysten Ritter, akinek bár nem alakult ki fixen állandó magyar hangja, az utóbbi években mégis Bogdányi Titanilla az, aki magyar munkatársául szegődhetett. Így volt ez a Netflixes magyar verzió készítésekor is, amely a Direct Dub Studiosban készült. Az MTVA rendelése a Mafilmtől történt, ahol a Daredevil után ennél a sorozatnál is teljesen külön vonalon szeretnének mozogni. Így történhetett, hogy Jessica újraosztása után Trokán Nóra kapta a lehetőséget. Lengyel Tamás után újfent egy meglepő szereposztás jött össze egy nem mindennapi párosítás által.

A sorozat első évadának egyik másik fontos szereplője a David Tennant által alakított Kilgrave, akinek viszont van már bejáratott állandó hangja, ezért is meglepő, hogy Rajkai Zoltán után a szintén nagyon profi Görög Lászlóra esett a választás.

Végül az elkészült szereposztásból egyetlen szereplőnek, Carrie-Anne Mossnak maradt fixen Nagy-Kálózi Eszter a magyar hangja.

MTVA-változat

Jessica Jones - Trokán Nóra
Trish Walker - Martinovics Dorina
Malcolm Ducasse - Papp Endre
Jeri Hogarth - Nagy-Kálózi Eszter
Kilgrave - Görög László
Luke Cage - Bognár Tamás
Hope Shlottman - Antóci Dorottya
Will Simpson - Varga Gábor
Dorothy Walker - Tallós Rita
Pam - Kereki Anna
gyerek Jessica - Györke Laura
gyerek Kilgrave - Kretz Boldizsár
gyerek Trish - Bartus Emese
Alisa Jones - Pap Katalin

Magyar szöveg: Petőcz István
Hangmérnök: Gábor Dániel
Vágó: Székely Daniella
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Szinkronrendező: Stern Dániel

A szinkront az MTVA megbízásából a Mafilm Audio Kft. készítette.

Netflix-változat

Jessica Jones - Bogdányi Titanilla
Trish Walker - Csondor Kata
Malcolm Ducasse - Ember Márk
Jeri Hogarth - Nagy-Kálózi Eszter
Kilgrave - Rajkai Zoltán
Luke Cage - Király Attila
Hope Shlottman - Pekár Adrienn

Magyar szöveg: Vajda Evelin
Szinkronrendező: Szalay Csongor

A szinkront a Direct Dub Studios készítette.

A Jessica Jones M2 Petőfi TV-s premierje április 6-án lesz és innentől kezdve, a Daredevilhez hasonlóan, keddtől csütörtökig 22:15-kor lesz látható.