MENTRUM
Szinkron

A Daredevil magyar hangjai

Az M2 Petőfi TV műsorára január 5-én érkezett meg az eddig a Netflixen látható Daredevil című sorozat. Meglepő módon új szinkronnal debütált.

A történet főhőse Matt Murdock, azaz Daredevil, aki gyerekkorától vakon éli életét. Nappal ügyvédi karrierjét egyengeti, éjszaka pedig maszkos hőssé válik. A sötétség bár kiegyenlíti a helyzetet a gonosztevőkkel, vak hősünket így sem kell félteni. Minden más érzékszervei ugyanis kifinomultabbá vált.  Matt elszántan küzd a gonosz ellen, és álma, hogy egyszer majd megtisztítja a várost a bűnözéstől.

Az MTVA szinkronváltozata merész módon Lengyel Tamást tette meg a címszereplő hangjának, ami így a Netflixes Welker Gábor mélyebb hangja után meglepő lehet, de talán mégis Lengyel hangszíne van közelebb Charlie Cox hangszínéhez. A két változat között van átjárás is, Pikali Gerda mindkét változatban Rosario Dawsont szólaltatja meg. Ki kell még emelni, hogy míg az MTVA változata a Mafilm Audió Kft. műtermeiben készült, addig a Netflixé a Direct Dub Studiosban. Mivel anno kimaradt a Daredevil szinkronos cikke, most egybevesszük a két változatot, előbb az MTVA változata, majd a Netflix koncepciója nézhető meg alább.



MTVA-változat

Matt Murdock / Daredevil - Lengyel Tamás
Claire Temple - Pikali Gerda
Jack Murdock - Dévai Balázs
Foggy Nelson - Szvetlov Balázs
Karen Page - Mentes Júlia
Wilson Fisk - Rába Roland
fiatal Matt - Gáll Dávid
Foster nyomozó - Tokaji Csaba
Silke - Várkonyi András
Roscoe - Jantyik Csaba

További magyar hangok: Király Adrián, Papucsek Vilmos, Kovács-András Bátor, Gyurity István, Harcsik Róbert, Horváth Zsuzsa

Bemondó: Bozai József
Magyar szöveg: Gáspár Bence
Hangmérnök: Jacsó Bence
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Kablay Luca
Szinkronrendező: Tabák Kata

A szinkront az MTVA megbízásából a Mafilm Audio Kft. készítette.

Netflix-változat

Matt Murdock - Welker Gábor
Claire Temple - Pikali Gerda
Jack Murdock - Stohl András
Foggy Nelson - Hamvas Dániel
Karen Page - Sipos Eszter Anna
Wilson Fisk - Schneider Zoltán
fiatal Matt - Maszlag Bálint
Healy - Király Adrián

További magyar hangok: Bácskai János, Czifra Krisztina, Czupi Áron, Endrédy Gábor, Habóczki Máté, Harsányi Gábor, keviczky Szilvia, Molnár Olivér, Németh Attila, Pásztor Tibor, Szabó Endre, Szalay Csongor, Szarvas Attila, Szegedi Áron, Szitás Balázs

Magyar szöveg: Szatmári Bence
Szinkronrendező: Szalay Csongor

A szinkront a Direct Dub Studios készítette.

A Daredevil keddtől csütörtökig késő este látható az M2 Petőfi TV kínálatában. A szinkron első változata pedig a Netflixen érhető el.