MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

Az Azúrkék nyomok szinkronhangjai

Magyar változatot kapott az Azúrkék nyomok és te eredetije, az Azúrkék nyomok.

1996-ban a Nickelodeon útjára indított egy sorozatot, melyben élőszereplős animációs elemek vegyülnek, egy hibridet. Steve és Azúr különböző kalandokba keverednek, amelyek során Azúr nyomokat rejt el Steve számára. Steve feladata, hogy bevonja a televíziók előtt ülő gyerekeket a nyomozásba, ezzel is interaktívabbá téve a műsort. Négy évad után Steve otthagyta a műsort, majd bemutatkozott Joe, Steve öccse. Két újabb évad után a sorozat megszűnt. 2019-ben viszont bemutatkozott a folytatás, immár Josh-sal, Steve és Joe unokatestvérével.

Néhány hete megtaláltuk (jeleztétek ti is, köszönjük!) a 2019-es változat eredetijét magyar szinkronnal az iTunes-on. A ViacomCBS-től megtudtuk, hogy a magyar változat 2010-ben készült, de csak mostanság vált elérhetővé, tévépremier pedig sajnos nem várható a közeljövőben. Az sem egyértelmű, hogy csak egy évad készült el vagy netán a teljes sorozat.

Ebben a változatban Steve hangja Csőre Gábor lett (az újban Baráth István). Emellett több eltérés is észrevehető a két változat között, így egyértelmű, hogy a 2019-es folytatás elkészültekor nem lett figyelembe véve a korábbi változat. A magyar hangok közt több nagyszerű színész is hallható, úgy mint Papp János vagy Bánfalvi Eszter.

A magyar változat szöveget, úgy mint az új változatnál, Csányi Zita írta, míg a rendezésért Juhász Anna felelt. Anna nevéhez az elmúlt évek során olyan szinkronrendezések kapcsolódtak, mint a Trónok harca, a Tabu, vagy klasszikus filmek közül a Bölcsék kövére, a Ponyvaregény, a Junior és még sorolhatnánk.

Steve - Csőre Gábor
Postaláda - Bodrogi Attila
Vasalódeszka - Károlyi Lili
Antonio - Papp János
Camillo - Gardi Tamás
Elsa - Farkasinszky Editt
Emma - Bánfalvi Eszter
Paula, Tengericsillag, Tickety Tock - Pekár Adrienn
Gyerek hang/Lapát/Szekrény/Csúszós szappan - Bogdán Gergő
Pedro - Jakab Csaba
Rogue - Pálmai Szabolcs
Só bácsi - Pipó László
Bors néni - Sági Tímea
Termin - Kossuth Gábor
Ügyvéd - Tarján Péter
Viktoria - Mezei Kitty
Mosi - Czető Ádám

További magyar hangok: Balogh Cecília, Bartók László, Bolla Róbert, Bori Ádám, Csadi Zoltán, Csonka Anikó, Dézsy Szabó Gábor, Fehér Péter, Frajt Edit, Fülöp Jeromos, Galbenisz Tomasz, Garamszegi Gábor, Gerbert Judit, Gruber Zita, Hermann Lilla, Jánosi Ferenc, Kardos Bence, Kerekes József, Király Adrián, Laudon Andrea, Makay Andrea, Megyeri János, Molnár Levente, Nádorfi Krszta, Nagy Blanka, Nagy Katica, Nagy Viktor, Papucsek Vilmos, Penke Soma, Pupos Tímea, Renácz Zoltán, Sallai Nóra, Seder Gábor, Simon Dóra, Solecki Janka, Stern Dániel, Straub Norbert, Szücs Péter Pál, Tarr Viktória, Téglási Judit, Timon Barnabás, Vass Gábor, Zsemlye Balázs

Bemondó: Zahorán Adrienn
Magyar szöveg: Csányi Zita
Hangmérnök: Beke Tamás
Vágó: Kránicz Bence
Gyártásvezető: Molnár Melinda
Szinkronrendező: Juhász Anna
Produkciós vezető: Kwaysser Erika, Koleszár Emőke

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

Az Azúrkék nyomok 1. évada már elérhető az iTunes-on, az Azúrkék nyomok és te pedig a Nick Jr.-on látható a hazai képernyőkön.