MENTRUM
Újdonságok

A Sony-csatornák szeptemberi újdonságai

Dupla dózisban érkeznek az AXN és Sony Max premierje. Izgalmas szeptemberi kezdést produkál a Sony csatornacsalád.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Sony csatornái augusztus végétől szépen, lassan hozzák fel magukat az elmaradt premierekkel. A portfólió fő sorozatos csatornája, az AXN irdatlan mennyiságű premierrel indítja az őszt. Lesz olyan nap, mikor egyhuzamban hat órán keresztül pörögnek az új epizódok. Lássuk is, cím szerint meleyekről van szó.

Augusztus végén a SEAL Team folytatódik, szeptember elején pedig a másik akciófilmsorozat, a SWAT - Különleges egység is műsorra kerül. 9-én érkezik a 3x07, onnantól fogva pedig szerdánként 21:00-kor jönnek az újabb részek. Ezt megelőzően, már 3-án folytatódik a New Amsterdam orvosi sorozat a 2x04-től, ám ezúttal magasasbb fokozatra kapcsol az AXN. Heti vetítés helyett hétköznap 19:05-kor pörgeti ki a szezont a csatorna.

Nem csak folytatások érkeznek szeptemberben, hanem teljesen új évadok is. Szeptember 14-étől hétfő esténként a 828-as járat utasai visszatérnek a Manifest 2. évadában. Innentől kezdve minden hétfőn dupla résszel vetítik a sorozatot. Külön érdekesség, hogy szintén ugyanebben a hónapban mutatja be az HBO GO is a 2. évadot. Továbbá, új évadként érkezik még a francia krimi, a Profilozók immár 10. szezonja, Az új részek igen gyorsan lesznek kipörgetve, 26-ától szombat esténként 22:50-kor dupla résszel kerülnek adásba.

Ugorjunk kicsit vissza a hónapban. Korábbra volt tervezve, ám végre szeptemberben be tudja mutatni a csatorna a MacGyver 4. évadát, ezúttal előkelőbb időpontban. A korábban tervezett 17:05-ös időpont helyett 19:05-kor lesz a premier. Jaj, igen, az indulás dátuma szeptember 4-én lesz, innentől fogva pedig minden szombaton érkezik a folytatás, szintén dupla résszel. És végül a Gyilkos elmék utolsó szezonja is adásba kerül. A 15x05-től folytatódó szezon menetrendszerűen 19-étől minden szombat este 21:00-kor dupla részekkel kerül adásba. A hónap vége pedig úgy alakul, hogy a MacGyver, a Gyilkos elmék és a Profilozók egymás után vetített premier epizódjai bő hat órányi új kalandok és kikapcsolódást ígér az AXN-re kapcsolóknak.

Két csatornapremier évad is az őszi szezon kezdésére. Röviddel az RTL Klubos vetítés után, szeptember 10-én 21:55-kor bemutatásra kerül a Doktor Murphy 3. évadja. A 10-én induló új évadot a 2. évad záró epizódja vezeti fel, majd 17-étől már 21:00-kor érkeznek az epizódok, innentől kezdve pedig minden csütörtökön dupla résszel kerül kipörgetésre a sorozat. A jelenlegi egyik legnagyobb veterán krimisorozat, az NCIS is új évaddal tér vissza az AXN-re. A 14. évadot 23-ától hétköznap 17:20-kor mutatja be a csatorna.

Térjünk át a Sony-portfólió másik sorozatos csatornájára, a Sony Max-ra, hiszen oda is érkezik néhány premier. Realityre és sorozatévadokra egyaránt lehet számítani. Augusztus végétől indul a Nagy Ő az édenben, melyet rögtön követ a valóságshow második évada is. Az újabb részek 22-étől érkeznek minden hétköznap este 22:10-kor.

Két régóta tervezett új évad is megérkezik végre a magyar képernyőkre. A hat évadot megélt Younger immár az utolsó szezonját tapossa idehaza is. A záró évad az utolsó napokban érkezik, szeptember 26-ától minden szombaton 15:45-kor négy egymást követő résszel lesz látható, vagyis a 12 részes szezon három hét alatt ki is fut. Végül pedig Amerika legnépszerűbb drámája is új évaddal jelentkezik. A Pearson családot középpontba helyező Rólunk szól a 4. évaddal szeptember 12-étől minden szombaton 20:00-kor dupla résszel lesz látható, így néhány hét alatt ez az évad is könnyen véget fog érni.

A Viasat3 és a Viasat6 csatornák újdonságairól jelenleg nem tudni semmit, de utóbbira is mindenképp érkezni fog néhány premier. Később frissítjük a cikket a kiderült információkkal.

Frissítés!

A Viasat6 is berobbantja az őszi kezdést. Mivel péntek esténként továbbra is maradnak a filmek, ezért az új sorozatévadok hétfőtől csütörtökig tartó időintervallumra szorulnak. Hétfőnként szeptember 7-től újraindul az Amerikai Horror Story: 1984, az ismétlések után pedig a félbemaradt szezon október 5-étől fog folytatódni. Kedd esténként Az eskü (The Oath) címen egy új krimisorozat indul Sean Bean főszereplésével. A leírás szerint: Miután a Hollók nevű, korrupt zsarukból álló bandát letartóztatják, választás elé állítják őket: vagy bejuttatják az FBI beépített emberét a köreikbe, vagy mehetnek a börtönbe. A Hollók vezetője, Steve Hammond és öccse, Cole kapja a feladatot, hogy titokban tartsák az egyezséget a banda előtt – beleértve a börtönben raboskodó apjukat, Tomot is –, és egyszerre tartsák a kapcsolatot a szövetségiekkel is.

A következő két napra is jut több újdonság is. Szerdán a nyári szünetet követően indul az Árnyvadászok: A végzet ereklyéi 2. évadja, míg a csütörtök estéket a Marvel ifjú szuperhősei színesítik, jön a Runaways 3. és egyben záró évada, melyben egy crossover epizód is látható lesz a Cloak & Dagger sorozattal. Mindhárom sorozat esetében a kezdés 23:00-kor lesz esedékes.