MENTRUM
Szinkron

Az Avenue 5 szinkronhangjai

Az alelnök alkotójának, Armando Ianuccinak az új, Avenue 5 című sorozata január 20-án indult az HBO-n és az HBO GO-n, szinkronnal pedig február 2-ától vasárnaponként vetíti az HBO3. A 40 év múlva játszódó sorozatban a naprendszer bejárása már nemcsak a sci-fi írók fantáziájában lehetséges, hanem egy virágzó, multimilliárd dolláros üzlet.

A sorozatban Hugh Laurie-t láthatjuk Ryan Clarknak, a magabiztos és sima modorú kapitánynak a szerepében, aki az Avenue 5 nevű, minden luxussal – például gourmet büfével, wellness-részleggel, kilátóterasszal és jógateremmel – felszerelt űrsétahajót irányítja. A sorozat kezdetekor az Avenue 5 már elindult nyolchetes útjára a Szaturnusz körül, és a fedélzeten minden remekül működik. Ám amikor hirtelen technikai problémák lépnek fel, Ryannek és legénységének kell megnyugtatnia a zúgolódó utasokat és kezelnie a váratlan eseményeket, amire nem biztos, hogy fel vannak készülve.

Hugh Laurie magyarul már több színészünk hangján szólalt meg, és az Avenue 5-ban levő párosítás sem idegen a nézők számára. Kőszegi Ákos igazi veterán már, rengeteg nagyszerű színész található meg a munkássága között, Laurie csak az egyik. A szereposztásban feltűnik még Josh Gad, aki ezúttal Szvetlov Balázs orgánumán szólal meg, illetve Zach Woods is a főbb szerepekben látható, aki a Szilícium-völgyben is látható volt 6 évadon keresztül, először Varju Kálmán, az utolsó évadra pedig Molnár Levente hangján. Ebben az új sorozatban utóbbi színészt örökölte meg.

A magyar szöveget Szojka László formázta, akinek például az Életre ítélve című dráma, a Scooby-Doo és (sz)társai, a Voltron vagy az új Flúgos futam is köszönhető. A rendezést Dezsőffy Rajz Katalin vállalta el az SDI Media Hungary műtermében.

Ryan Clark (Hugh Laurie) – Kőszegi Ákos
Herman Judd (Josh Gad) – Szvetlov Balázs
Matt Spencer (Zach Woods) – Molnár Levente
Karen Kelly (Rebecca Front) – Kiss Erika
Iris Kimura (Suzy Nakamura) – Bertalan Ágnes
Billie Mcevoy (Lenora Crichlow) – Szilágyi Csenge
Rav Mulcair (Nikki Amuka-Bird) – Bognár Gyöngyvér
Spike Martin (Ethan Phillips) – Csuha Lajos
Frank Kelly (Andy Buckley) – Forgács Gábor

Magyar szöveg: Szojka László
Hangmérnök: Weichinger Kálmán
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Derzsi Kovács Éva
Szinkronrendező: Dezsőffy Rajz Katalin
Produkciós vezető: Marjay Szabina

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

Az Avenue 5 február 2-ától minden vasárnap 17:50 körül látható az HBO3-on szinkronnal, feliratosan pedig hétfő esténként.