MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Pöttöm kalandok: Gügye egyetem magyar hangjai

Egész hosszú várakozást követően a magyar képernyőkre is megérkezett a Pöttöm kalandok folytatása, a Gügye egyetem. Nézzük kik szólaltatják meg a szereplőket.

Fülü, Öcsi, Édike, Visonka, Vagány klandjai a Gügye egyetemen, ahol Tapsi, Dodó és a többi legenda segítségével tanulják ki a bolondozás mesterségét.

Remélhetőleg senki sem számított arra, hogy a '90-es években futott sorozat magyar szinkronját át tudnák menteni a modern korba, főleg miután 2012-től a Bolondos dallamok szereplőit is lecserélte a Warner. Ennek értelmében Tapsi Hapsi és barátai természetesen ebben a sorozatban is a már jól megszokott hangjukon szólalnak meg, míg az ifjoncok új szereposztással jelenetkeznek. Egy mellékszereplő viszont így is a 30 évvel ezelőtti hangján szólal meg.

A szinkronhangok választása elsőre furcsán hangozhat, főleg annak fényében, hogy lényegében gyerekszereplőkről beszélünk, akiknek sikerült kiválasztani jóval idősebb színészeneket. Nincs velük semmi baj, csak meg kell szokni. Ami még fura lehet, azok a betétdalok, amiket kivétel nélkül Csuha Bori és Szentirmai Zsolt énekelnek, legyen az idős vagy fiatal szereplő. Ettől függetlenül nem beszélünk óriási hibákról, a sorozat és annak magyar változata ugyanúgy élvezhető, mint bármelyik sorozat. A Pöttöm kalandok: Gügye egyetem ugyanolyan vicces, bolondos, színes és szórakoztató, mint elődje és mostmár magyarul is nézhető.





Öcsi - Pálmai Szabolcs
Fülü - Dögei Éva
Tapsi Hapsi - Barát Attila
Vagány - Kapácsy Miklós
Visonka - Ágoston Péter
Édi - Sallai Nóra
Rissz-Rossz Sam - Schneider Zoltán
Dodó kacsa - Gáspár András
Nagyi - Csizmadia Gabriella
Shirley - Roatis Andrea
Lola - Kelemen Kata
Cucu malac - Kerekes József
Szilveszter - Moser Károly
Taz - Kádár-Szabó Bence
Bóbita kakas - Rosta Sándor
Szédüli - Karácsonyi Zoltán
Szőrmók - Csuha Lajos
Hapci - Wessely Simonyi Réka
Merlin, Tevin Shark - Bor László
Montana Max - Pintér Gábor Attila
Tommy Shark - Fehérváry Márton
Ling Lobster, Stephanie - Fésűs Bea
Hazel boszi - Kiss Anikó
Laza Macsek - Szabó Máté
Fifi - Rátonyi Hajni

Főcím: Pál Tamás
Ének: Csuha Bori és Szentirmai Zsolt
Magyar szöveg: Lázár Nikoletta
Szinkronrendező: Wessely Simonyi Réka

A szinkront a Digital Media Services készítette.

A Pöttöm kalandok: Gügye egyetem teljes első évada már elérhető az HBO Maxon, míg hétfőtől hétköznap 14:55-kor a Cartoon Networkön is lehet követni az epizódokat.