MENTRUM
Szinkron

Az Avatár – Az utolsó léghajlító magyar hangjai

Megérkezett a Netflixre az élőszereplős Avatár - Aang legendája feldolgozás, ehhez pedig természetesen magyar szinkron is dukál.

Lassan 20 éve már, hogy 2005-ben a Nickelodeon bemutatta az Avatar - Aang legendája első epizódját. A rajongók megismerkedhettek Michael DiMartino és Bryan Konietzko világának vibráló karaktereivel és a Négy nemzet világával. Az epikus animációs fantasy végigkísérte Aang útját amint egy játékos, 12 éves fiúból egy erőteljes avatárrá válik, aki barátai és szövetségesei segítségével sajátította el az elemeket.

Természetesen az akkori magyar változatot nem lehet egy az egyben megidézni, a mai kor követelményeinek megfelelően új szereposztást kellett kigondlnia a szinkronrendezőnek. Annak a szinkronrendezőnek, aki anno a címszereplő avatárt szólaltatta meg. Szalay Csongor avatárként kezdte, most pedig már a sorozatos univerzumot, legalábbis annak magyar változatát ő rakja össze. A szereposztás természetesen ígéretesnek tűnik, a sorozat megnézése után pedig el is dönthetjük, hogy beváltotta-e a reményeinket, vagy megmaradt ígéretesnek.



Aang - Kovács András Bátor
Katara - Mayer Szonja
Sokka - Miller Dávid
Zuko - Ács Balázs
Iroh - Faragó András
Föld királya - Kapácsy Miklós
Villám - Kenéz Ágoston
Suki - Koller Virág
Gyatso - Varga T. József
Zhao - Mihályfi Balázs
Teo - Gáll Dávid
Sai - Vida Péter
Yukari - Kovács Nóra
Dixit - Hám Bertalan
Kyoshi - Ligeti Kovács Judit
Chong - Pál Tamás
nagyi - Halász Aranka
Sozin - Petridisz Hrisztosz
Jee - Balda Balázs
Azula - Ruszkai Szonja
Jin - Baráth István
Ozai - Epres Attila

További magyar hangok: Cserna Lulu, Farkas Zita, Fehérváry Márton, Fritz Éva, Harna Péter, Héger Tibor, Juhász Réka, Koncz István, Peregovits Dániel, Schmidt Karolina, Szabó Endre, Tárnok Csaba, Farkas Laura, Fehér Péter, Fekete Gábor, Fülöp Tamás, Hegedüs Miklós, Juhai Bence, Kárász Dávid, Majorfalvi Bálint, Sárvári Diána, Simon Aladár, Szentesi Dorottya

Magyar szöveg: Ágostai Katalin
Hangmérnök: Halas Péter
Vágó: Wünsch Attila
Gyártásvezető: Vígvári Ágnes
Szinkronrendező: Szalay Csongor
Produkciós vezető: Horján Annamária

A szinkront a Direct Dub Studios készítette.

Az Avatár – Az utolsó léghajlító teljes első szezonja már megtekinthető a Netflixen.

Csatornák
Netflix