MENTRUM
Szinkron

Az Echo magyar hangjai

Teljes évados premierként érkezett a Disney+ és a Marvel moziverzum első felnőtteket megcélzó sorozata, az Echo.

 Maya Lopez, vagyis Echo karaktere a 2021-es Sólyomszem (Hawkeye) szériában már bemutatkozott, de képességeit, eredettörténetét és motivációját eddig még nem teljesen ismerhették a nézők. Az indián felmenőkkel rendelkező, születése óta siket antihős egy hidegvérű bérgyilkos, aki hozzászokott ahhoz, hogy az árnyékban, rejtőzködve, csöndben tegye el ellenfeleit láb alól. Emellett elképesztő képességekkel rendelkezik, a képregények alapján kiváló zongorista és balerina, több nyelven beszél. Villámgyorsan tanul, így képes új dolgokat megtanulni pusztán azáltal, hogy megfigyel másokat. Vagyis képes ugyanúgy harcolni, mint más szuperhősök, pusztán úgy, hogy leutánozza harcstílusukat.

Nagyon nagy szerencséje van az MCU-nak abból a szempontból, hogy rengeteg szinkronizáló színészünk van, híresebbek és kevésbé felkapottabbak, akik ezek a sorozatok és filmek iránt kitörési lehetőséget is kaphatnak, ezáltal pedig nagyjából az elmúlt 15 évben nem okozott gondot a megannyi karakter magyarítása. Persze Tabák Kata szinkronrendezőnek is köszönhető ez, aki szinte az összes produkciónál jelen volt és összefogta ezt az egészet. Tök jó lehetőség ez feltörekvő színészeknek vagy kevésbé foglalkoztatott művészeknek, akik új színt visznek egy-egy műsorba, a néző pedig új hangzásvilággal gazdagszik. Az Echo magyar változatában is felfedezhetünk ismerős és kevésbé ismerős hangokat, akik csak színesebbé teszik a sorozat világát.



Maya Lopez - Pájer Alma Virág
Henry "Fekete Holló" Lopez - Vadász Gábor
Chula - Sztárek Andrea
Skully - Várkonyi András
Matt Murdock / Fenegyerek - Lengyel Tamás
Wilson Fisk / Vezér - Rába Roland
Bonnie - Dér Marus
William Lopez - Takátsy Péter
Nasi - Konfár Erik
Victor "Vickie" Tyson - Börcsök Olivér
Zane - Megyeri János
Clint Barton / Sólyomszem - Stohl András

További magyar hangok: Bartók László, Bérces Gabriella, Bergendi Áron, Bordás János, Cabello-Colini Borbála, Clemann Sánta Zoé, Cserna Lulu, Fáncsik Roland, Fehérváry Márton, Fekete Anna Luca, Gáspár Bianka, Hábermann Lívia, Hám Bertalan, Janicsek Péter, Kis Horváth Zoltán, Kis-Kovács Luca, Krauter Dávid, Lovas Dániel, Majorfalvi Bálint, Makray Gábor, Németh Attila István, Olt Tamás, Pásztor Tibor, Sági Tímea, Takó-Boross Flóra, Téglás Judit, Mesterházy Gyula, Nádorfi Krisztina, Renácz Zoltán, Sági Tímea, Sörös Miklós, Jeney Luca, Nádas Gábor Dávid, Szabó Andor, Majsai-Nyilas Tünde, Hám Bertalan, Király Attila

Magyar szöveg: Gáspár Bence
Szakértő: Aradi Gergely
Felvevő hangmérnök: Jacsó Bence
Vágó: Simkóné Varga Erzsébet
Gyártásvezető: Cabello-Colini Borbála
Keverőstúdió: Shepperton International
Szinkronrendező: Tabák Kata
Produkciós vezető: Hagen Péter
Művészeti vezető: Maciej Eyman

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

Az Echo öt részes teljes első évada már elérhető a Disney+ kínálatában.

Csatornák
Disney+