MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Sonic Prime magyar hangjai

December során mutatkozott be a legújabb Sonic, a sündisznó-feldolgozás a Netflixen.

Sonic világa fenekestül felfordul, mikor egy Tojásfejjel zajló összecsapás egy univerzumot megrengető eseményt idéz elő. Ekkor ugyanis Sonic egy új, párhuzamos világban köt ki, ahol új barátokat szerez maga köré, hogy aztán együtt győzhessék le Tojásfejet. Kalandjaik univerzumokon át vezetnek, hogy a végén Sonic újra megszokott otthonában köthessen ki.

Kíváncsiak lennénk, hogy eme sorozat szereposztásakor mennyire volt nagy dilemmában a szinkronrendező és az SDI csapata. Történt ugyanis, hogy a sorozat két igen fontos szereplőjének magyar hangja a mozifilmekből vándorolt át a streamingre. Sonic hangja ugyanis újra Szabó Máté lett, míg Tojásfejet itt is Kerekes József szólaltatja meg a Jim Carrey-féle verzió után. Meg kell hagyni, hogy a filmes leosztások annyira jól sikerültek, hogy a párosok a sorozatban is működnek. Talán nem is volt kérdéses, hiszen két nagyszerű színészről van szó. Sajnos a többiek hangjai már nem követték le a mozifilmekét, de a végeredménnyel így is elégedettek lehetünk.

A szöveget e sorozat esetében is a mindig kiváló Imri László írta, aki úgy tűnik, ogy az utóbbi időben nagy franchise-ok darabjait vagy kiemeltebb projekteket kap/vállal el. A rendezést pedig Sánta Annamária vállalta, akit legtöbben színészi munkái alapján ismerünk.



Sonic - Szabó Máté
Tojásfej - Kerekes József
Tails - Szalay Csongor
Amy - Magyar Viktória
Knuckles - Varga Rókus
Rouge - Hermann Lilla
Shadow - Hamvas Dániel
Mély - Kisfalusi Lehel
Készen - Csuha Lajos
Hagyj - Bogdán Gergő
Jack - Maday Gábor

További magyar hangok: Megyeri János, Geri Tamás, Hám-Kereki Anna, Tárnok Csaba, Szabó Andor, Sörös Miklós, Németh Attila István

Magyar szöveg: Imri László
Felvevő hangmérnök: Regenye András
Hangmérnök: Salgai Róbert
Vágó: Házi Sándor
Gyártásvezető: Rába Ildikó
Szinkronrendező: Sánta Annamária
Produkciós vezető: Haramia Judit

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Sonic Prime már elérhető a Netflix kínálatában.