MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Monkie Kid magyar hangjai

A Nyugati utazás alapján készült sorozat debütált a Cartoon Network képernyőjén, izgalmas magyar szinkronnal.

A Monkie Kid története újraálmodja a Majomkirály "szeretett, legendás alakját, és a klasszikus Nyugati utazás című regényből ismert más szereplőket. A 16. századi mese a kínai irodalom négy legjelentősebb klasszikus regényéből az egyik." A történet szerint a kínai Majomkirály mágikus botjával legyőzte a gonosz Démon Bika királyt és bezárta őt egy hegy mélyébe. A sorozat a jelenkori Kínában játszódik, amikor a sors úgy hozza, hogy egy tésztafutárfiú megtalálja a mágikus pálcát. MK, a szerencsés fiú és barátai hamarosan izgalmas, varázslatos kalandokban találják magukat.

Egy újabb sorozat, amely nem az SDI-ban készült, annak ellenére, hogy a Cartoon Network rendszerint onnan rendeli a magyar változatait. Az ilyen kényszerhelyzetek (mert biztosan csak kényszerből mentek máshova) mindig izgalmasak tudnak lenni, hiszen a csatornán nem megszokott rendezők újfajta szemléletmóddal készíthetik el a munkájukat a megrendelő számára. Ezzel nem az SDI-t hibáztatjuk, sőt, elismerően tekintünk a munkáikra, de pl. Mikita Dorkát vagy Szinovál Gyulát nem nagyon hallottuk még a gyereksorozatos munkáikban, pedig számukra sem idegen sem a műfaj, sem a stúdió. Kovács Lehelt újabban egyre többször hallani, pedig régen sem vetette meg a szinkronizálást, csak épp talán mostanában jobban ráér erre a szakmára is. Ha csak ennél a műfajnál maradunk, akkor legutóbb főszerepben a Fiú, Lány, stb. Fiújaként hallhattuk a Disney Csatornán, most pedig egy kissé akciódúsabb szerepbe került a Monkie Kid címszereplőjeként.

Mikita Dorkát is jó hallani más szerepben is. Őszintén szólva, eddig csak a Stargirl címszereplőjeként hallottam, pedig biztosan akadtak más munkái is, csak talán kisebb szerepben. És ha már Szinovál Gyulát is kiemeltük pár sorral feljebb, akkor az ő gonosz szerepe igazán hálás felada lehet számára is, hiába gyereksorozatról beszélünk. A mi fülünk is hálás, hogy rá esett a választás, mert bár egy igencsak foglalkoztatott színészről van szó, őt tényleg ritkábban halljuk ilyen sorozatokban. A szereposztásban nem találunk kivetnivalót, viszont ki kell még emelni Ungvári Gergely és Dér Zsolt jelenlétét, akiket valamiért szintén ritkábban hallani, de itt fontosabb szerepeket is kaptak. A 30 részes sorozatban kiélvezhetjük a hangjátékaikat.

MK - Kovács Lehel
Pigsy - Faragó András
Mei - Mikita Dorka
Vörös Kópé - Ungvári Gergely
Vaslegyező hercegnő - Kiss Erika
Démon Bika király - Szinovál Gyula
Sandy - Borbiczky Ferenc
Mo - Gyenis Erika
Mr. Tang - Dér Zsolt
Majomkirály - Kapácsy Miklós

Bemondó: Joó Gábor
Magyar szöveg: Szentesi Mária
Szinkronrendező: Pesti Zsuzsanna

A szinkront a Direct Dub Studios készítette.

A Monkie Kid hétköznap 14:55-kor követhető a Cartoon Networkön.