MENTRUM
Szinkron

Készüljetek, egy halom sorozat új szinkront kap a SkyShowtime indulására

Javában zajlik a SkyShowtime hazai indulásának előkészítése, ez pedig szinkronok beszerzését, elkészítését, feltöltését is jelenti a platform lokalizálása mellett. Máris mondjuk milyen sorozatok új szinkronjairól tudunk eddig.

Több platform is, köztük a SorozatJunkie rendelkezik olyan belsős infókkal, mely szerint készülnek új szinkronok akár eddig befejezetlen sorozatokhoz vagy épp teljesen újráznak egysmás szériát. Az elmúlt hetekben felkerült az Office teljes sorozata a hazai HBO Max kínálatába, melyhez anno az első négy évadhoz készült már magyar változat. A platformra folyamatosan érkeznek az epizódok magyar hangsávjai, mely alapján már az első rész után egyértelművé vált, hogy egy új magyar változattal állunk szembe. Gondolhattuk volna, hogy a szinkronizálatlan évadok miatt megy az egységesítés az HBO részéről, de azóta a sejtéseink mást bizonyítanak. Fontos tudni, hogy ez a széria az NBC tulajdonát képezi. A Comcast (NBC tulaja) pedig a Paramount Globallal állt össze, hogy elindítsa a SkyShowtime szolgáltatást Európában. Az NBC pedig már készül a rajtra, ezért készítik folyamatosan a szinkronok. Ez az Office szinkron pedig nekik köszönhető, viszont hozzáférést kapott az HBO, ezért debütálhatott náluk előbb, mint a SkyShowtime-on.

A Városfejlesztési osztály is hasonló eset, a SkyShowtime miatt kapott új magyar változatot.

A SorozatJunkie vette először észre Holl Nándor posztját, mely szerint a Dr. House-hoz új magyar szinkron készült. Ebben a változatban Szakácsi Sándor és Kulka János után ezúttal Fekete Ernő Tibor szólaltatja meg a címszereplőt, míg a többiek nagyrészt, ha nem teljesen megkapták a korábbi szereposztásaikat. Az új változat szövegét Szekeres Viktor írta, rendezte Orosz Anna, a szinkron az Active stúdióban készült.

Azt hihetnénk, hogy a lista rövid lesz, de sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az NBC összes, vagy legalábbis nagy része újraszinkronizálásra kerül idővel.

Néhány éve a Cinemax mutatta be a Patrick Melrose című sorozatot, melyben Benedict Cumberbatch alakítja a címszereplőt. Akkor a szinkront Nikas Dani rendezésében a Direct Dub Studios készítette, Vajda Evelin szövegkönyvéből. Az új változatban maradt Simon Kornél a címszereplő hangja, a szöveg pedig továbbra is Vajda Eveliné, viszont a rendező kiléte egyelőre rejtély.

Új szinkront kapott továbbá a Superstore - Az agyament műszak, a New Amsterdam, a The Magicians, a Battlestar Galactica, a Bates Motel és a Hollow Crown - Koronák harca is. Némelyek esetében, ahol volt rá lehetőség és hajlam, ott több szereplőt is a korábbi magyar hangjaikkal vettek fel, a fentebbi példából látható, hogy a szövegkönyvet is próbálták megmenteni, hogy a néző majd minél kevesebbet vegyen észre az új és régi változat között.

Persze az új szolgáltató nem csak régi sorozatokat hoz el, hanem érkeznek újabb sorozatok is. A Lángoló Chicagót a 6. évadig sugározta eddig a TV2, a 7. évadtól pedig országos premiernek számít a bemutató. Ez a szezon pedig már rendelkezik magyar változattal a SkyShowtime rendszerében. A spinoff sorozat, a Chicago Med is kapott már magyar hangot, rögtön az első két évad már magyarul szól. Továbbá az indulásra már elő van készítve a Sky eredeti sorozata, a Mother Teresa: For The Love of God? is, melyhez szintén létezik már magyar szinkron.

A továbbiakban további sorozat új magyar változataira számíthatunk, ha lehet hinni a feltételezéseknek, akkor felkészül A boszorkányok elveszett könyve, a Magnum, A tengeralattjáró és a Nagy Katalin.