MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Kerge kacsák: Az új kihívók magyar hangjai

Az időközben magyar címet cserélő Kerge kacsák-sorozat már elérhető magyar szinkronnal a Disney+-on.

A sorozat egy új történetet mesél el korunk gyereksportjának világáról. Hatalmas a szülői nyomás a gyerekeken, akik túl korán specializálódnak, mivel azt mondják nekik, ha 12 éves korukra nem szárnyalnak a profi sportkarrier felé, akkor már esélytelenek arra, hogy bármi is legyen belőlük. A Kerge Kacsák néhai botladozó csapata mára Minnesota állam egyik legerősebb gyerekhoki-klubjává fejlődött. Amikor a 12 éves Evan Morrow-t menesztik a csapattól, ahol egész életében játszott, anyukájánál (Lauren Graham) betelik a pohár. Cipeli Evan hokifelszerelését, hajnalban fuvarozza őt edzésre, és most azt mondják a fiának, hogy esélytelen? Kiborul és felteszi a sorozat legfontosabb kérdését az edzőnek: „Nem a szórakozás a legfontosabb?” Meggyőzi Evant, hogy hozzanak össze egy saját csapatot Esélytelenek néven, olyan gyerekekből, akik különcök, túl kicsik, túl lassúak, vagy más miatt nem passzolnak a mai modern sportolói kultúrába. A sport szeretetéért fognak játszani.

Kezdjük a kötelezőkkel. Lauren Graham már elképzelhetetlen Pápai Erika hangja nélkül, éppen ezért jár a pacsi Lengyel Lászlónak a szereposztásért. Szintén neki köszönhető, hogy figyelembe vette az eredeti filmtrilógiát, melyben főszerepet játszott Emilio Estevez, mint Gordon Bombay, aki ebben a sorozatban is visszatért és ezúttal is Forgács Péter szólaltatta meg. A második évadban Josh Duhamel lép a színre, mint egy új főszereplő, akit Bozsó Péter szólaltat meg. A gyerek szereplőket sok ismert fiatal és tehetséges színészünk szólaltatja meg, emiatt is kár lenne kiemelni bármelyiküket.

Ejtsünk szót a magyar címről is. Bár a Disney magyar logóján az Így kell tarolni! alcím szerepel, az első évad bemondásában Az új kihívók hangzik el, míg a második évadtól már a korábban említett címre álltak át a bemondásban. Ez akár azt is jelentheti, hogy a Disney külön kérésére a magyar bemondást korrigálták az általuk preferált címre, de ez sajnos talán soha nem fog kiderülni.



Alex Morrow - Pápai Erika
Evan Morrow - Papp-Horváth Levente
Gordon Bombay - Forgács Péter
Cole edző - Bozsó Péter
Nick Ganz - Vida Bálint
Logan LaRue - Mayer Marcell
Sofi Hanson-Bhatt - Mayer Szonja
Lauren Gibby - Dolmány-Bogdányi Korina
Maya Kasper - Csikos Léda
Adib "Sam" Samitar - Maszlag Bálint
Jaden "Koob" Kobbler - Beke Márton
T edző - Nikas Dániel
Stephanie Reddick - Major Melinda
Mary Joe - Engel-Iván Lili
Winnie - Staub Viktória
Amara Bhatt - Sipos Eszter Anna
Brian Hanson - Suhajda Dániel
Trevor - Gáll Dávid
Terry - Seder Gábor
Chad - Hamvas Dániel
Sherri - Braun Rita

Magyar szöveg: Petőcz István
Hangmérnök: Kiss István
Vágó: Sári-Szemerédi Gabriella
Gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
Szinkronrendező: Lengyel László (1. évad), Földi Levente (2. évad)
Produkciós vezető: Kónya Andrea

A szinkront a Mafilm Audió Kft. készítette.

A Kerge kacsák: Így kell tarolni! már elérhető a Disney+-on.