MENTRUM
Szinkron

A Cyberpunk: Edgerunners magyar hangjai

Bemutatkozott az elmúlt évek egyik hírhedt-híres videojátékának animés spinoffja, méghozzá a lassan megszokottá váló magyar szinkronos változatban.

A korrupcióban és kibernetikus implantátumokban bővelkedő disztópiában a tehetséges, de vakmerő utcagyerek törvényen kívüli zsoldos – edgerunner – akar lenni.

A főbb szereposztás a magyar anime éra korai időszakát eleveníti meg, amelyben Markovics Tamás egy tizenéves karaktert szólaltat meg. És tudjátok mit? Még mindig jól áll neki a hasonló korosztályú szerep. Volt egy időszak jó pár évvel ezelőtt, mikor majdnem minden fontosabb fiúszerepet ő kapott meg. Erről szerencsére leszoktak a szinkronrendezők (helyette Baráth István örökölte meg ezt a szerepet), de időnként jó hallani őt is főszerepben a sok mellékszerep után. Mert megérdemli. Baráth István itt is megjelenik egy mellékszerepben. Több rosszfiút kellene játszania!

A magyar szöveget immáron a sokadik anime esetében is Imri Lászlónak köszönhetjük. Leírtuk már többször is, hogy az ő munkásságát szeretjük, minden bizonnyal a szövegben ezúttal sem lesz kivetnivaló. A rendezést pedig Faragó József végzi, akinek voltak már jobb és rosszabb szereposztásai is. Eme sorozat esetében egy érdekesebb és nem feltétlenül a legtipikusabb párosításokat hozta újra össze. Ígéretesnek tűnik akár az alábbi előzetest megtekintve, akár a lentebbi szereposztást elolvasva.David - Markovics Tamás
Katsuo - Baráth István
Gloria - Balogh Anikó
Maine - Bognár Tamás
Lucy - Kardos Eszter
Marcus - Moser Károly
Kiwi - Sallai Nóra
Rebecca - Hermann Lilla
Faraday - Schneider Zoltán
Pilar - Berkes Bence
Dorio - Peller Anna
tech sebész - Dányi Krisztián

További magyar hangok: Ősi Ildikó, Rába Roland, Bálint Adrienn, Györfi Laura, Sörös Miklós, Horváth Illés, Kelemen Noel, Petridisz Hrisztosz, Sallai Nóra, Szabó Andor, Maday Gábor, Szrna Krisztián, Haagen Imre, Szalkári Réka, Ferenci Péter, Vámos Mónika, Hermann Lilla, Hám-Kereki Anna, Orbán Gábor, Fehérváry Márton, Rékasi Szabolcs, Bérces Gabriella, Péter Richárd, Tárnok Csaba, Berkes Bence, Kertész Péter, Koncz István

Magyar szöveg: Imri László
Hangmérnök: Böhm Gergely
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Bogdán Anikó
Szinkronrendező: Faragó József
Produkciós vezető: Haramia Judit

A szinkront az Iyuno-SDI Group készítette.

A Cyberpunk: Edgerunners első évada már megtekinthető a Netflixen.