MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

Új szinkront kapott a Noddy Játékvárosban

Furcsa eset, de nem egyedi, hogy újraszinkronizáljanak egy-egy műsort.

Játékország varázslatos hely, a mesék birodalma, ahol a játékok életre kelnek. Ebben a színekben pompázó világban él Noddy, a kék csörgősipkás, fabábu kisfiú. Noddy taxisofőrként dolgozik Játékországban, sárga-piros kocsijával fuvarozza barátait.

Bár Noddy igazán jóravaló és becsületes kisfiú, mégis gyakran keveredik bajba. A kalandok félreértésekből adódnak, de az is megesik, hogy barátai tréfájának esik áldozatul. Ha Noddy dolgai nem alakulnak jól, legjobb barátjához, Fülenagyhoz fordul segítségért. A százéves, fehér szakállú törpe igazi optimista, arcáról soha nem hervad le a mosoly. Tapasztalt törpe lévén tudja, hogy fiatal barátját hogyan húzza ki a slamasztikából.

Noddy hibáiból és balfogásaiból sokat tanulhatnak az iskola előtt álló gyerekek. Az élet olyan fontos kérdéseiről szólnak a mesék, mint a türelem, a felelősség, a csapatmunka, tisztelet vagy éppen a bizalom.

A bevezetőben említett furcsaság okát az adja, hogy az M2 tavaly decemberi és januári előzeteseiben még Czető Ádám volt hallható Noddy-ként (sajnos a sorozatot nem volt alkamunk ellenőrizni), viszont voltak már az új szinkronváltozatra is utaló jelek, mint például Csuha Bori Tecája (az eredeti szinkronban Molnár Ilona) vagy Harcsik Róbert Strapa ura (korábban Pipó László). A néhány hete indult hétvégi ismétlések során viszont már biztosan egy új magyar változatot ad az M2, ezt pedig a lentebbi YouTube-előzetes is bizonyítja. Az sem lenne egyedi, ha az 52 részes sorozatot vegyes szinkronnal vetítené az M2, elvégre a történelem során volt már olyanra is példa, hogy időközben elvesztek szinkronok, ezért azokat pótolni kellett új változatokkal. Ez volna az egyik valószínű lehetőség, de volna egy másik is: tavasszal került bemutatásra a Noddy, a mesterdetektív, mely már teljesen új szereposztással debütált a korábbi sorozatokhoz képest. Az MTVA pedig úgy gondolta, hogy összefésüli a két sorozat szereposztását és a korábbi sorozatot hozzá igazítja a modern feldolgozáshoz.







Noddy - Vida Bálint
Teca maci - Csuha Bori
Jumbo - Faragó András
Robi - Hám Bertalan
Dina baba - Kereki Anna
Strapa úr - Harcsik Róbert
Keljfel úr - Seder Gábor
Rugós egér - Szokol Péter
Tündi - Hermann Lilla

További magyar hangok: Laudon Andrea, Pap Katalin, Kapácsy Miklós, Pálmai Szabolcs

Főcím: Korbuly Péter
Magyar szöveg: Szemere Laura
Szerkesztő: Horváth Márta
Gyártásvezető: Bogdán Anikó
Hangmérnök: Kis Pál
Szinkronrendező: Pócsik Ildikó

A szinkron az MTVA megbízásából a Mahir Stúdióban készült.