MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Star Trek: Protostar magyar hangjai

Hogy életben maradjanak az űr mélyén, és elkerüljék azokat, akik vadásznak rájuk, egy számkivetett legénységnek meg kell tanulnia együtt dolgozni, hogy egy lépéssel az ellenségeik előtt maradjanak, és megfejtsék a hajójukat övező titkokat.

2383-ban, öt évvel azután, hogy a USS Voyager a Star Trek: Voyager végén visszatért a Földre, a fiatal idegenekből álló szedett-vedett legénység rátalál a Csillagflotta elhagyott hajójára, a USS Protostarra a Tars Lamora börtönkolónián. Átveszik az irányítást a hajó felett, majd meg kell tanulniuk együtt dolgozni, miközben a Delta Kvadránsból az Alfa Kvadránsba próbálnak eljutni.

A Star Trek alapból fontos tényező a Paramount vállalalt életében, nem hiába készült annyira sorozat az elmúlt években, ez pedig azon is meglátszik, hogy a vállalat igyekezett a Star Trek univerzumában járatos stábot választani ehhez a sorozathoz. A fordító, a gyártásvezető és a rendező is nagy rajongója a ST franchise-nak, ami meg is látszik a végterméken. Gondos odafigyeléssel lettek kiválasztva a magyar hangok, tapasztalt színészekkel lett feltöltve a szereposztás. Sajnos a megrendelő Janeway karakterére már túl idősnek vélte Menszátor Magdolna hangját, így kénytelen volt lecserélni a szintén profizmusáról híres Téglás Juditra. Ebből is látszik, hogy mennyire odafigyelt erre a sorozatra a Paramount. Viszont a 6. részben további ismerős beugró karakterek tűnnek fel, ott viszont sikeresen hívták vissza a korábbi színészeket.

A magyar szöveget a DC univerzumában is jártas, rengeteg műsort profin fordító, kreativitásával megtöltő Imri László írta, a rendezést pedig a mikrofon mögül a rendezői székbe költöző Stern Dániel vállalta.



Dal R'El - Rada Bálint
Gwyndala - Tamási Nikolett
Jankom Pog - Karácsonyi Zoltán
Zéró - Nikas Dániel
Rok-Tahk - Bak Julianna
Drednok - Láng Balázs
Jósló (The Diviner) - Végh Péter
Janeway - Téglás Judit
Chakotay - Varga Gábor
Asencia - Mentes Julia
Kobayashi - Melis Gábor
Uhura - Zsolnay Júlia
Crusher - Rácz Kati
Spock - Quintus Konrád
Trodo - Fehérváry Márton
Grjordslat - Fellegi Lénárd
Odo - Forgács Gábor
Nandi - Kocsis Mariann
Scotty - Tarján Péter

Főcím: Welker Gábor
Magyar szöveg:  Imri László
Hangmérnök: Büki Marcell
Vágó: László László
Gyártásvezető: Kablay Luca
Szinkronrendező: Stern Dániel
Produkciós vezető: Koleszár Emőke

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Star Trek: Protostar április 13-án egy különleges bemutatóval indít a Kids' Choice Awards után, majd április 18-ától hétköznap esténként lesz követhető a történet.