MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Párhuzamosok magyar hangjai

A francia Disney+ eredeti sorozata, melyben párhuzamos idősíkok, fordulatos sztori és egy nem gyerekcsatornára megírt történet elevenedik meg.

A Párhuzamosok története négy tinédzsert követ, akiknek élete fenekestül felfordul, amikor egy titokzatos áramszünet párhuzamos dimenziókba löki őket. Bár különböző helyek és időben vannak, mindent megtesznek azért, hogy megértsék mi történt és, hogy hazatérhessenek oda, ahonnan eltűntek.

A csupán 6 részes  első évaddal rendelkező sorozat feszültsége abban rejlik, hogy ez a titokzatos esemény több időssíkra lökte főszereplőinket, akiket végig lekövet a sztori, hogy egy adott ponton - a zsáner szabályait lekövetve - összehozza őket. A mikrofon elöl mögé ülő Bercsényi Péter nem olyan rég kezdett el szinkront rendezni, de már eddig is nagy címek elkészültéért felelt. Bár a Párhuzamosok "csak" egy Disney sorozat, a történet komolysága nagy odafigyelést igényelt. A történet miatt minden főszereplőnek van egy másik idősíkbeli énje, emiatt pedig mindenkire két szinkronhangot kellett kiosztani. Többnyire már ismert nevekkel játszott a rendező, de bepróbált eddig kevésbé bejáratott vagy épp hanyagolt tehetségeket is. Itt van példának okáért a Romane-t szinkronizáló Maróti Lili és Horgas Ráhel, akik már szinkronizálnak egy ideje, de eddig csak nyúlfarknyi szerepeket kaptak, és talán ez a sorozat hozza meg nekik az áttörést, s majd akár a jövőben egyre többet is hallhatjuk mindkettejüket.

A ritkábban szinkronizálókat is jó látni a szereposztásban, hiszen csak színesíteni tudják az impozáns listát. Itt van például Koós Réka, Botos Éva, Olt Tamás és Nikas Dániel is. És a sort még lehetne folytatni.



Samuel - Kretz Boldizsár
Victor 12 évesen - Kelemen Noel
Victor 17 évesen - Kenéz Ágoston
Romane 14 évesen - Maróti Lili
Romane 17 évesen - Horgas Ráhel
Bilal 14 évesen - Gáll Dávid
Bilal 30 évesen - Király Dániel
Sofia - Koós Réka
Retz - Mészáros Béla
Alice - Botos Éva
Camille - Nagy Zselyke Hanna
Camille 10 évesen - Bak Julianna
Vanessa - Frick Dóra
Arnaud - Dévai Balázs
Hervé - Mészáros Tamás
fotós - Szatmári Attila
Hugo - Vadócz Máté
Sirieux - Ficzere Béla
Alban - Harmath Imre
Laurent - Karácsonyi Zoltán
Marco - Tokaji Csaba
Jonathan Moreau - Olt Tamás
Enzo - Nikas Dániel

További magyar hangok: Facsar Anna, Katona Péter Dániel, László Gáspár, Bor László, Rubóczki Márkó, Hajdu Tamás Miklós, Mohácsi Norbert, Ferenci Péter, Hajtó Aurél, Tereczi Dániel, Czifra Krisztina, Kőszegi Mária, Szekeres Máté, Mohácsi Nóra, Fehér Péter, Bánky Sára, Csarkó Bettina, Farkas Fanni, Miklós Eponin, Kiss Franciska, Téglás Judit, Jeney Luca, Kiss Róbert, 

Magyar szöveg: Zalatnay Márta
Hangmérnök: Nemes László
Vágó: Sári-Szemerédi Gabriella
Gyártásvezető: Hódos Edina
Szinkronrendező: Bercsényi Péter
Produkciós vezető: Várkonyi Krisztina

A szinkront a Mafilm Audió Kft. készítette.

A Párhuzamosok teljes első évada a Disney+ kínálatában érhető el.