MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A High School Musical: The Musical: The Series magyar hangjai

Egyelőre sajnos nem ismert a sorozat magyar címe, viszont a magyar hangok listája már nyilvánossá vált. Frissítés: máris kiderült és az elvásároknak megfelelően hangzik: High School Musical: A musical: A sorozat


A valódi East High gimiben játszódó történet ugyanaz a helyszín, ahol az eredeti film is forgott. Az igazán meta sorozat története szerint a diákok egy csoportja elhatározza, hogy színdarabot készítenek a High School Musical-ből, az epizódok során pedig ennek előkészületeit, nehézségeit és a nyitóestet láthatjuk. Az előbb említett meta képsorok mellett rengeteg kikacsintás is történik az eredeti filmre, a széria pedig áldokumentarista stílusban készült, amely lényegében modern feldolgozása szeretne lenni a több mint 15 éve készült népszerű alkotásnak. Próbára kerülnek barátságok, miközben újak szövődnek, rivalizálások alakulnak ki, életek változnak meg és természetesen rengeteg ismerős dal újrafeldolgozásra, miközben a diákokat a középsikolai színházi világ teljesen megváltoztatja.

Miért nem Csifó Dorina lett Olivia Rodrigo magyar hangja a Bizaardvark után? Ezt soha sem fogjuk megtudni, vele egy újabb állandó párosítást lehetett volna megerősíteni, illetve egy zenés sorozatba sokszor, ha nem is fordítják le a zeneszámokat, akkor is igyekszenek olyan színészeket beválogatni, akik adott esetben énekelni is tudnak. Márcsak ezért is lett volna ideális Dorina. Mindenesetre a kiválasztott szereposztással sincs gondunk, mindenki ismerős lehet szinte mindenhonnan, okunk nem lehet panaszra a szereposztást illetően.

A magyar szöveget az a Boros Karina írta, akit minden bizonnyal nem kell bemutatni senkinek, a Disney szinkronjainak világában is jártas, neki köszönhetjük a Jégvarázs 1-2-t vagy a Marvel jelenlegi univerzumához lazán kapcsolódó első két sorozatát is, a SHIELD ügynökeit illetve a Carter ügynököt is. A rendezést pedig az a Molná Ilona vállalta, akit évtizedek óta hallhatunk szinkronizálni, néhány éve pedig rendezésre is adta a fejét.



Nini - Györke Laura
Ricky - Nagy Gereben
EJ - Tóth Márk
Gina - Szücs Anna Viola
Ashlyn - Mayer Szonja
Kourtney - Nagy Blanka
Carlos - Boldog Gábor
Miss Jenn - Sipos Eszter Anna
Seb - Baráth István
Mike - Czvetkó Sándor

Magyar szöveg: Boros Karina
Hangmérnök: Salgai Róbert
Vágó: Kránitz Bence
Szinkronrendező: Molnár Ilona

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A High School Musical: The Musical: The Series június 14-től magyar szinkronnal is a Disney+-on.