MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Thomas, a gőzmozdony: Kismozdony kalandok magyar hangjai

Az HBO Maxon debütált az új Thomas, a gőzmozdony-sorozat, melyet májusban a tévés premier is követ a Boomerangon. Mutatjuk a magyar hangok listáját.

Thomas, a gőzmozdonyt is utolérte a reboot "divat", így 2021-től egy újfajta szériát köszönthettünk, új rajzfolt stílussal, új történetmesélési módszerrel és egy új korosztállyal. Thomast és legtöbb barátját ugyanis megfiatalították erre a sorozatra, így a belőtt célközönség is fiatalodott egy keveset. Erre az új szériára eltűnt véglegesen a mesélő, továbbá minden egyes epizód Thomas körül forog.

A szinkron szempontjából hiába reménykedett néhány rajongó, sajnos elnézve a sorozatot, az volt a legésszerűbb döntés, hogy gyerekhangokkal készítsék el a magyar változatot. Csőre Gábor nélkül, Kovács András Bátorral a főszerepben tehát megérkezett az új generáció. Persze, a korábbi szereposztás sem lett elfeledve, a sorozatban ugyanis feltűnik Gordon és a Kövér ellenőr is, akik a már korábban bejáratott hangjaikkal szólalnak meg. 

A szinkronrendezést az a Stern Dániel vállalta, aki korábban rendszeresen a mikorfon előtt beszélt, viszont több éve már, hogy átült a másik oldalára, ahonnan csak ritka esetekben kerül vissza régi szerepébe. Az elmúlt időszakban ő rendezte például a Fiú, Lány stb vagy a Dráma klub szinkronjait.

Thomas - Kovács András Bátor, ének: Tóth Csanád
Diesel - Kelemen Noel
Percy - Rostás Ábel
Carly - Tóth Csanád
Gordon - Karácsonyi Zoltán
Sandy - Hegedűs Johanna
Kana - Blazsó Regina
Nia - Dolmány-Bogdányi Korina
Kövér ellenőr - Faragó András
James - Suhajda Dániel

Főcím: Schmidt Andrea
Magyar szöveg: Fék András
Szinkronrendező: Stern Dániel (25x01-26), Hirth Ildikó (rövidfilmek), Zentai Mária (25x27-)

A szinkront az Iyuno-SDI Group (25x01-26) és a Direct Dub Studios (25x27-) készítette.

A Thomas, a gőzmozdony: Kismozdony kalandok március 18-tól elérhető az HBO Max-on 13 epizóddal plusz egy filmmel, tévében májustól lesz látható.