MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Csészefej és Bögrearc magyar hangjai

A retro ihletésű videojáték animációs sorozatváltozata megérkezett a Netflixre.

A The Cuphead Show!, avagy magyar címén a Csészefej és Bögrearc egy olyan vígjáték sorozat, amelynek főszereplője a szerethető, impulzív, a néha zsivány Csészefej és a könnyen megingatható, ám szintén szerethető Bögrearc A sorozat az ő szerencsétlenkedéseit követi nyomon a Cuphead című videojáték alapján. Miközben ketten bejárják szürreális szülővilágukat, az Inkwell-szigeteket, szórakozást és kalandot keresnek és közben folyamatosan támogatják egymást.

A Csészefej és Bögrearc egyesíti a nosztalgikus élvezeteket, a képregényekre jellemző gag-eket és egy kicsit a szorongás érzéséből is kijut, főleg mikor egy furcsa ellenség, Az Ördög lép a színre, hogy hőseinkkel játszadozzon.

Magyar hangok tekintetében a Mafilm Audió stábja igyekezett odatenni magát. A főszereplők egyike az elmúlt években szépen, lassan lépegetett fel azon a bizonyos ranglétrán és vívta ki a tiszteletet, hogy akár főszerepet is kaphassan. Hám Bertalanról van szó, akinek bár nem ez az első főszerepe, ám egy újabb cím mégis felkerül a neve alá. A másik főszerepet pedig Hamvas Dániel kapta, akinek egyáltalán nem idegenek az animációs, bolondosabb karakterek. Profizmusa megkérdőjelezhetetlen.

Bár nem főszereplő, jelentős karakter az Ördög is, akit Rajkai Zoltán szólaltat meg, és hát amit a karakterrel művel, az nagyon magas szintű. Jól áll neki ez a fajta gonosz szerep és nagy probléma, hogy mondhatni ritkábban szinkronizál egyéb teendői miatt. És ugye énekelni is tud, ezt tudjuk, és milyen jó őt nem csak Mickey egérként énekelni hallani.

A további magyar hangok listája közt is neves színészek tűnnek fel. Az alábbi előzetes után bővebb szereposztást is lehet olvasni.



Csészefej - Hamvas Dániel
Bögrearc - Hám Bertalan
Az Ördög - Rajkai Zoltán
Kanna bácsi - Csuha Lajos
Kocka király - Vida Péter
Babuci - Bak Julianna
Brekk - Galambos Péter
Kurutty - Szabó Győző
Csatlós - Papucsek Vilmos
Telefon - Kossuth Gábor
Elefánt, Sherman - Albert Péter
Dorris - Czifra Krisztina
kórus - Molnár Gábor, Mészáros Tamás

További magyar hangok: Bergendi Áron, Bor László, Csúz Lívia, Fehérváry Márton, Mohácsi Nóra

Főcímdal: Koós Réka
Magyar szöveg: Faludi Katalin
Dalszöveg: Zalatnay Márta
Hangmérnök: Csomár Zoltán
Vágó: Simkóné Varga Erzsébet
Felvevő hangmérnök: Deseő Balázs
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Zenei rendező: Molnár Gábor
Szinkronrendező: Nikodém Zsigmond
Produkciós vezető: Kónya Andrea

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

A Csészefej és Bögrearc első évada már látható a Netflixen, illetve épp a premier napján rendelték be a sorozat 2-3. évadait is, így a folytatás garantált.