MENTRUM
Szinkron

A Nyerd meg az életed magyar hangjai

A Squid Game, vagy magyar keresztségben a Nyerd meg az életed a Netflix legnézettebb sorozatává nőtte ki magát, mindössze alig pár hét alatt. Hamarosan pedig magyar szinkronnal is megtekinthető lesz a szolgáltató kínálatában.

A mostanra nagy népszerűségnek örvendő, szinte már-már megkerülhetetlen koreai dráma 456 küszködő, szegénységben élő, adósságban úszó embert hívnak egy titokzatos versenyre, melynek főnyereménye 45,6 milliárd dél-koreai von. Nehéz visszautasítani egy ekkora összeget, még akkor is ha nincsenek pénzügyi gondjai az embernek. A játék feltételei nagyon egyszerűek: mindössze néhány gyerekjátékot kell megnyerniük, mint a Piros lámpa, zöld lámpa. Viszont a résztvevőknek senki sem mondja el, hogy aki meghal a játékban, az a való életben is meghal.

A magyar szinkronról csupán annyit emelnénk ki, hogy a rendezést a számos nagyfilmet, drága produkciót, minőségi munkát maga mögött tudó Nikodém Zsigmond végezte, akinek utóbbi időben a DC mozifilmjeit, az újkori Godzilla trilógiát, a Netflixtől a Cowboy Bebop sorozatot köszönhetjük és még sorolhatnánk. A szöveget pedig Egressy G. Tamás írta, aki multifunkciónális művész, aki ír, rendez, színészkedik és dramaturgként is dolgozik. Kettejük neve is már garantált a minőségre, ám a színészek munkája legalább ugyanolyan fontos, mint a stúdión kívül helyet foglaló munkatársaké. Karácsonyi Zoltán, Stohl András vagy épp Majsai-Nyilas Tünde csak néhány név a tapasztalt színészek közül, akik profizmusukkal emelik a sorozat színvonalát.



Gi-hun - Karácsonyi Zoltán
Sang-woo - Stohl András
Sae-byeok - Veszelovszki Janka
Il-nam - Csuha Lajos
Deok-su - Horváth-Töreki Gergely
Ali - Kovács Lehel
Mi-nyeo - Majsai-Nyilas Tünde
maszkos főnök - Pál Tamás
Gi-hun anyja - Bókai Mária
Ga-yeong - Bak Julianna
öltönyös férfi - Czető Roland
Gi-hun barátja - Seszták Szabolcs
uzsorás - Sarádi Zsolt
hangosbemondó - Hábermann Lívia
Sang-woo anyja - Halász Aranka
gyerek Gi-hun - Kelemen Noel
Gi-hun exfelesége - Mórocz Adrienn
Yeong-uk - Csiby Gergely
frontember - Viczián Ottó
Mi-ok - Hay Anna
250-es játékos - Fáncsik Roland
324-es játékos - Lovas Dániel
Jun-ho - Fehér Tibor
mostohaapa - Harcsik Róbert
Sang-hun -  Kis-Horváth Zoltán
Min-tae - Potocsny Andor
Cheol - Kovács András Bátor
rendőr #1 - Vida Péter
rendőr #2 - Sörös Miklós
maffiózó  - Szabó Andor
Ali főnöke - Gyurin Zsolt

További magyar hangok: Albert Gábor, Bordás János, Fehérváry Márton, Miklós Eponin, Vida Bálint, Bor László, Csúz Lívia, Formán Bálint, Lipcsey Colini Borbála, Németh Attila István, Terdik Sára, Bálizs Anett, Farkas Zita, Formán Bálint, Haagen Imre, Hay Anna, György Rózsa Sándor, Hannus Zoltán, Kis-Kovács Luca, Lázár Erika, Mészáros András, Moser Károly

Magyar szöveg: Egressy G. Tamás
Szinkronadaptáló: Pataki Petra
Hangmérnök: Farkas László
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Szinkronrendező: Nikodém Zsigmond
Produkciós vezető: Várkonyi Krisztina

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

A Squid Game szeptemberi bemutatóját követően rohamosan haladt előre a Netflix nézettségi listáján, mígnem igen rövid idő alatt a platform minden idők legnézettebb műsorává lépett előre, olyan produkciókat maga mögé utasítva mint a Stranger Things, The Witcher - Vaják vagy A nagy pénzrablás.

A Nyerd meg az életed magyar szinkronja hamarosan elérhetővé válik a Netflix kínálatában.