MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Karácsony...már megint? magyar hangjai

A Disney Csatorna új karácsonyi filmjében az időhurok fontos szerepet kap.

Rowenának, aki elvált szülők gyermeke, katasztrofális Karácsonya van, ezért azt kívánja a környékbeli Mikulástól, hogy csinálja vissza azt. Azonban váratlanul újra és újra elkezdi átélni Karácsony napját. Ebben a varázslatos ünnepi filmben Rowenának meg kell tanulnia modern, vegyes családját olyannak szeretni, amilyenek, annak érdekében, hogy kiszabaduljon ebből a furcsa időhurokból, amiben találta magát. Eközben megtanulja, hogy a Karácsony igazi értelme az, ha nem magán, hanem másokon segít.

Scarlett Estevez a film főszereplője, akit a Disney Csatorna nézői leginkább a Kikiwaka táborból ismerhetnek, mint Gwen. A Karácsony...már megint? hosszú idők óta újra az első DCOM, amelyet rövid időn, jelen pillanatban egy hónapon belül mutat be a csatorna. A film különlegessége továbbá az, hogy a külföldi Disney+ előfizetők már december eleje óta megtekinthetik a filmet, többekközt magyar szinkronnal is.

De most nézzünk rá egy picit a szinkronra is. Estevez magyar hangja ezúttal is Engel-Iván Lili lett, aki a Kikiwaka táborban is jó párost alakított vele. A szereposztásban sikerült ezúttal is népszerű és tapasztalt színészeket alkalmazni, úgy mint Kisfalvi Krisztina, Bessenyei Emma, Papp Dániel vagy épp Markovics Tamás. De helyet kaptak a feltörekvő gyerekszínészek, mint Hárs Benjámin vagy Blazsó Regina.

A szöveget a Disney-műsorokban tapasztalt Boros Karina írta, akinek legutóbb a Betekeredve szövegét köszönhettük, de ő írta a Dr. Plüssi, a Zombik 2. vagy a Marvel szuperhősök: Fekete Párduc: Wakandai gondok párbeszédeit is. Dobay Brigitta rendezése pedig csak egy újabb garancia a minőségre.



Rowena - Engel-Iván Lili
Caroline - Kisfalvi Krisztina
Diane - Ligeti Kovács Judit
Gabby - Laudon Andrea
Sofia - Bessenyei Emma
Hector - Csuha Lajos
Geraldo - Markovics Tamás
Bruce - Fekete Zoltán
Mike - Papp Dániel
Mikulás - Petridisz Hrisztosz
Louis - Hárs Benjámin
Wyatt - Magyar Nimród Balázs
Holly - Blazsó Regina
Henry - Németh Attila
Frankie - Hám-Kereki Anna
Gretchen - Rácz Hajna
Mr. Brown - Szrna Krisztián
Mrs. Brown - Farkas Zita
Linda - Bertalan Ágnes
Shaun - Hám Bertalan
Hosea - Papucsek Vilmos
Israel - Fehér Péter
Will - Tárnok Csaba
Elise - Márta Éva
Phil - Szrna Krisztián

Magyar szöveg: Boros Karina
Hangmérnök és vágó: Bogdán Gergő
Gyártásvezető: Rába Ildikó
Szinkronrendező: Dobay Brigitta
Produkciós vezető: Orosz Katalin

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Karácsony...már megint? premierje december 24-én 12:35-kor lesz a Disney Csatornán.