MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Korall tábor: SpongyaBob alsós évek magyar hangjai

13 évad után megkapta első spinoff sorozatát a SpongyaBob Kockanadrág, melyben a jól ismert karakterek fiatalkori énjei köszönnek vissza. Nyakunkon a Korall tábor premierje!

A számítógép-animált (CG) sorozat a 10 éves SpongyaBob Kockanadrág és haverjai nyári táborozását mutatja be, ahol vízalatti tábortüzet gyújthatnak, vad medúzákra vadászhatnak, és a helyi tóban naphosszakat úszkálhatnak. Mindez egy helyen lehetséges csak: a moszaterdő legőrültebb táborában, a Korall táborban.

Kíváncsiak lennénk, hogy az SDI munkatársainak, vagy akár a megrendelőnek mennyire okozott nagy dilemmát a szinkronhangok korcsoportjának kitalálása. Kezdjük a legelején: a tavaly nyári filmben, a SpongyaBob: Spongya szökésben címűben feltűntek a főszereplők gyerekkori énjei. Ebben a filmben minden gyerekverzió egy gyerekszínészt kapott magyar kollégaként. Emiatt könnyen előfordulhatott volna az a helyzet, hogy az évek során megszokott párosítások megszűnnek. Ám mégsem így történt. A Korall táborban minden egyes szereplő az elmúlt években megszokott párosításokkal köszön vissza. Mármint akit nem kellett kényszerből lecserélni. Viszont az új párosítások is maradtak. SpongyaBob tehát ezúttal is Baráth István hangján szólal meg. A szinkronrendezést a néhány hónapja frissen átigazolt Stern Dániel végzi, aki ugyebár szinkronhangként is dolgozik, viszont újabban csak elvétve vállal ilyen munkákat. Külön bónuszpont a magyar változat munkatársainak, hogy Kövesdi Miklós Gábort kérték fel a magyar szöveg elkészítésére, aki az elmúlt években a fő sorozat szövegét is írta. És végül, Bordi András. A bemondó, aki az anyasorozat kezdete óta olvassa fel az epizódok címeit, most pedig a spinoff szériáét is elvállalta.

SpongyaBob - Baráth István, énekhangja: Seszták Szabolcs
Patrik - Bognár Tamás
Tunyacsáp - Dolmány Attila
Rák Úr - Petridisz Hrisztosz
Plankton - Németh Gábor
Szandi - Kisfalvi Krisztina
Karen - Hámori Eszter
Csigusz - Hamvas Dániel
Puff Asszony - Halász Aranka
Pearl - Pap Katalin
Larry - Pál Tamás
Sügér Samu - Gardi Tamás
ének - Hegedűs Johanna
Bubi - Pap Katalin
Simlis Sügi - Csankó Zoltán

Bemondó: Bordi András
Magyar szöveg: Kövesdi Miklós Gábor
Dalszöveg: Weichinger Kálmán
Vágó: Pilipár Éva
Hangmérnök: Schuták László
Gyártásvezető: Kablay Luca
Zenei rendező: Weichinger Kálmán
Szinkronrendező: Stern Dániel
Produkciós vezető: Koleszár Emőke

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Korall tábor: SpongyaBob alsós évei című uj sorozat november 8-án 16:00-kor debütál a Nickelodeonon, majd 15-étől 17:50-kor a Nicktoonson is látható lesz. Új részek minden hétköznap.