MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Félsz a sötétben? - Az Árnyak átka szinkronhangjai

A Nickelodeon antológiasorozatának új évada vasárnap veszi kezdetét. Antológia révén új évad, új szereplők, új szinkronszereposztás.

Az új sztori szerint 5 fiatal nyomozásba kezd, miután eltűnik barátjuk, az Éjféli társaság vezetője. Úgy gondolják, hogy kisvárosi átkukhoz vezethető vissza ez az eltűnés.

A '90-es évek kultklasszikusára épülő sorozat új történettel és új évaddal érkezik a Nickelodeonra. A 6 epizódos évad egy új Éjféli társaságot követ, akik megismerik a kisvárosukra szórt átkot és közben kísérti őket a rejtélyes Árnyember. Miután eltűnik barátjuk, az Éjféli társaság vezetője, rajtuk a sor, hogy megtalálják a többi áldozattal együtt, mielőtt az Árnyember őket is elkapná. Nyomozásuk során arra a következtetésre jutnak, hogy ez az eltűnés kapcsolatban áll a kisvárosra szórt átokkal.

A magyar szinkronról sokat nem tudunk elmondani, csupa ismert és jól megszokott hangok vettek részt ebben az évadban. Cserébe a magyar szöveget ezúttal Petőcz István helyett Berzsenyi Benedek írta, aki az ISzDb feljegyzései szerint 2018-ig volt aktív, úgy a mikrofon előtt, mint magyar hang, újabban pedig úgy tűnik dramaturgnak állt. A rendezést ezúttal is Egyed Mónika vitte véghez.



Connor - Bogdán Gergő
Seth - Gáll Dávid
Luke - Kálmán Barnabás
Jai - Mayer Marcell
Gabby - Mayer Szonja
Hanna - Ruszkai Szonja
Sardo - Karácsonyi Zoltán
Árnyember - Papucsek Vilmos
McCoy - Czvetkó Sándor
Shaffner - Makay Andrea 
Lewis - Bálint Adrienn
Kullback - Bordás János
Denberg - Csonka Anikó
Charlie - Faragó András
Sardo Apa - Harsányi Gábor
Toni - Hermann Lilla
Dorney - Juhász Zoltán
June - Károlyi Lilla Márta
Chad - Kelemen Noel
Romero - Mezei Kitty
Stevens - Petridisz Hrisztosz
Ava - Szücs Anna Viola
Emily Voicky - Schmidt Andrea

Bemondó: Endrédi Máté
Magyar szöveg: Berzsenyi Benedek
Hangmérnök: Policza Imre
Vágó: Pilipár Éva (9x01-03), Házi Sándor (9x04-06)
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Szinkronrendező: Egyed Mónika
Produkciós vezető: Koleszár Emőke

A Félsz a sötétben? immár 9. évadának új részei vasárnap esténként a TeenNicken, majd a Nickelodeonon láthatóak. Így az utolsó epizód pont halloween estéjén kerül adásba.