MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Kentaurföld magyar hangjai

Musical sorozattal és egy különleges szereposztással lepte meg közönségét a Netflix.

A Kentaurföldben egy háborús lovat követhetünk nyomon, amikor a háború közepén hirtelen egy másik világba kerül. Ebben az egyértelműen színesebb világban mindenféle fajta, méretű, alakú és formájú kentaur él. Ló kétségbeesetten szeretne hazajutni, ezért az új világban néhány furcsa kentaurral köt barátságot, hogy egy olyan utazásra induljon, amely nagyobb próbára teszi, mint bármelyik korábbi csatája. A csavar a sztoriban, hogy ebben a világban minden élőlény előszeretettel fakad dalra, így főszereplő lovunk sem kerülheti el, hogy rázendítsen.

A sorozat leírásában is említettük, ez egy éneklős széria. Egy musical. Epizódonként akár többször is énekelni kezdenek a karakterek, ha épp a sorozat törvényei megkövetelik. Ennek értelmében rengeteg énekelni tudó színészre volt szükség a szereposztás megalkotásakor. A főszereplőt Jenes Kitti szólaltatja meg, aki az ISzDb alapján nem túl sok mindenben volt hallható, leginkább a 2019-es Aladdin élőszereplős feldolgozásában Jázmin énekhangjaként ismerhettük fel vagy a Netflixen is látható Lunaria - Kaland a Holdon című filmben akadt szerepe. A sorozat szereposztásának különlegessége már abban is kimerül, hogy Bolba Tamás újra szinkronizál (és nem csak Donald kacsát), továbbá zenei rendezőként is közreműködik, valamint Ganxsta Zoleet is sikerült beszervezni, akit néhányszor lehet hallani mozifilmekben, de leginkább ott is musicalesebb témájúakban. Mindkettejük jelenléte színesebbé teszi a szereposztást. További színt visz a palettára Gubik Petra vagy épp Szemenyei János jelenléte is. Érdemes átnézni az alábbi szereposztást további gyöngyszemeket kutatva.



Ló - Jenes Kitti
Wammawink - Kokas Piroska
Durpleton - Bolba Tamás
Glendale - Gubik Petra
Zulius - Szemenyei János
Ched - Ganxsta Zolee
Lovas - Győrfi Anna
Kórus - Békefi Viktória, Bolba Éva, Boros Tibor, Boros Sándor, Füredi Nikolett, Janza Kata, Kovács Lotti, Magyar Bálint, Nádorfi Krisztina, Óvári Éva, Péter Barbara, Sajó Dániel, Sánta László, Szentirmai Zsolt

További magyar hangok: Bak Julianna, Csúz Lívia, Lipcsey Colini Borbála, Nádorfi Krisztina, Gyurin Zsolt

Magyar szöveg: Zalatnay Márta
Hangmérnök: Farkas László
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Operatív vezető: Kincses Tamás
Zenei rendező: Bolba Tamás
Szinkronrendező: Marton Bernadett
Produkciós vezető: Várkonyi Krisztina

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

A Kentaurföld már elérhető a Netflixen.