MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Múmin-völgyi kalandok magyar hangjai

Bemutatkozott az M2 műsorán a 2019-es Múmin-völgyi kalandok, a jól ismert szereplők, ahhoz hasonló, ám modernizált külsővel és vadonatúj kalandokkal. Igazi családi kikapcsolódás kicsik és nagyok számára.

A Múmin-völgyi kalandok Tove Jansson finn-svéd író és művész nagyon szeretett munkájának vadonatúj adaptációja, akinek könyveit több mint 50 nyelvre fordították. A családi közönség számára készített dráma/fantasy sorozat tele van élettel és nevetéssel az egész életen át tartó Múmin-rajongók és a teljes újonnan érkezők számára egyaránt. A műsor főszereplője a kíváncsi és idealista Múmin, aki rendkívüli családjával és szeszélyes barátaival kalandba visz minket Múmin-völgy varázslatos világában. Miközben nyomon követjük Múmin növekedésének történetét és a családjával és más teremtményekkel való találkozásait, többet megtudunk saját emberségünkről, kapcsolatainkról és érzelmeinkről - és főleg a szerelemről. A múmin-völgyi kalandok egy felemelő sorozat, sok pozitív üzenettel!

Impozánsra sikeredett a modernkori Múmin-sorozat magyar változata. Egyfelől már a főszereplő választása sem mindennapi, Kálloy Molnár Péter mindenképpen színt visz a mindennapokban megszokott átlagos szinkronokba. Őt leginkább mozifilmekben szoktuk hallani, viszont az MTVA által rendelt szinkronnak nem tudott nemet mondani. Még jó, hogy Ambrus Zsuzsa szinkronrendezőnek eszébe jutott a neve. Aztán Németh Kriszta szereplése is biztosíték a profi eredményhez, és még lehetne sorolni a szereplőket. Őket mind lejjebb találjátok. A szöveget Muráth Péter írta, aki relatíve új szereplő a szinkronos pályán, az IszDb-n is egyelőre két munkája szerepel, míg nálunk a Dózerkék című sorozat stáblistájában található meg a neve.

Múminpapa - Kálloy Molnár Péter
Múminmama - Németh Kriszta
Múmin - Rada Bálint
Mórika - Kiss Erika
Böngész - Bácskai János
Pöttöm - Ágoston Katalin
Vándor - Szatory Dávid
Mafli - Kovács Lehel
Bájocska - Lamboni Anna
Pézsma úr - Faragó András
Titiú - Hamvas Dániel
Kalamáliné - Ruttkay Laura
Kalamáliúr - Vida Péter
Emma - Kiss Mari
Böngész néni - Bessenyei Emma
Mameluk - Gardi Tamás
Szellem - Szokol Péter
Ninni - Károlyi Lili
Tútikki - Bánfalvi Eszter
Fürge úr - Galbenisz Tomasz

Bemondó: Károlyi Lili
Magyar szöveg: Muráth Péter
Szerkesztő: Horváth Márta
Hangmérnök és vágó: Csomár Zoltán és Soltész Márton
Rendezőasszisztens: Soós Imréné
Szinkronrendező: Ambrus Zsuzsa
Produkciós vezető: Fodor Eszter

A szinkron az MTVA megbízásából a Mahir stúdióban készült.

A Múmin-völgyi kalandok 1. és 2. évada premier részekkel minden hétköznap 16:35-kor látható az M2 műsorán.