MENTRUM
Mozi

Filmek, amelyeket érdemes várni 2021-ben, 2. rész

Új, kétrészes cikkünkben a 2021-ben bemutatásra kerülő filmeket listázzuk szubjektív módon, bemutatjuk nektek a legnagyobb címeket. A második részben a nagyobb célközönségnek örvendő alkotások, az úgynevezett blockbusterek mutatkoznak be.

2020-ban nem sok babér termett a mozik számára. Pedig még év elején igazán nagy reményekkel készült mindenki a kedvenc filmje megtekintésére, majd eljött a március és onnantól kezdve szinte egész évben zárva maradtak a filmszínházak. Úgy Magyarországon, mint világszerte. Idén új eséllyekkel indul mindenki, így a mozik is bizakodva készülnek. Tavasszal még szerényebb lesz a kínálat, talán még a jelenleg oda is jelzett premierek el is lesznek tolva, ki tudja. Idén bőséges kínálat elébe nézünk, hiszen a tavalyra szánt bemutatókat és az ideiek egy részét is el kell bírnia a premiernaptárnak.

A legnagyobbak közül érkezik a Kingsman előzményfilmje, bővül a Sony Pókember-mentes univerzuma, de látható lesz Daniel Craig utolsó 007-es kalandja is. A Marvel idén több filmmel is készül. Tavasszal jön a Fekete Özvegy, mely még nem görgeti tovább a fő történetszálat, viszont a karakter végre megkapja régóta követelt szóló filmjét. Aztán nyáron a stúdió kung-fu mestere, legújabb szuperhőse debütál, végül ősszel érkezik egy természetfeletti csapat debütáló alkotása.

Viszont ez még mindig csak töredéke a legnagyobb filmek közül. valamikor tavasszal két titán csap össze: Godzilla kontra King Kong, majd benzingőzzel robban be a vásznakra a Halálos iramban 9, a Venom 2. is látható lesz, ami egy újabb darabja lesz a Sony Pókember-mentes univerzumának.

Vannak filmek, amik örök népszerűségnek örvendenek. Ezek pedig újabban egyre többször kapnak folytatást, hátha sikerül meglovagolni egy már létező folytatást. Nyáron a Szellemirtók újabb része próbál hírnevet szerezni, de a Top Gun is folytatást kap 25 év után.

Az év második felére tervezik a 2020 decemberére szánt nagy blockbuster, a Dűne bemutatóját, Tom Holland idén nem csak Pókemberként lesz látható, hanem a népszerű videojáték, az Uncharted főszereplőjeként is bemutatkozik. Hercule Poirot detektívet nem kell bemutatni,ő sszel ő is látható lesz, ezúttal a Níluson nyomoz.

A kommentek közt szívesen várjuk a véleményeket a címekről, és akár azt is elárulhatjátok, ti melyeket várjátok leginkább.

King's Man - A kezdetek
Tervezett bemutató: március 11.

Mikor a történelem legszörnyűbb zsarnokai és bűnöző lángelméi összegyűlnek, hogy háborút kirobbantva emberek milliót tüntessék el a föld színéről, egyetlen férfi képes rá, hogy versenyt kell futva az idővel megállítsa őket.

Morbius
Tervezett bemutató: március 18.

Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg.Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja.És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes... és vérre szomjazik.

Nincs idő meghalni
Tervezett bemutató: április 1.

Bond otthagyta a titkosszolgálatot és élvezi az életet Jamaicán. Nyugalmának vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, a CIA-s Felix Leiter, és a segítségét kéri. A cél egy elrabolt tudós megmentése, ám a küldetés a vártnál sokkal kockázatosabbnak bizonyul, s a 007-es egy új, veszélyes technológia birtokában lévő, titokzatos gonosztevő nyomába ered.

Hang nélkül 2.
Tervezett bemutató: április 22.

Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl...

Fekete Özvegy
Tervezett bemutató: május 6.

A Marvel Studios akciódús kém-thrillerében, a Fekete Özvegy-ben Natasha Romanoff kénytelen lesz szembenézni múltja sötét epizódjaival, amikor egy veszedelmes összeesküvés hozzá is elér. Nyomában egy életére törő, kérlelhetetlen erővel, Natasha számot kell vessen kémes múltjával és családi kötelékeivel, amiket már jóval azelőtt felbontott, hogy Bosszúálló lett.

Free Guy
Tervezett bemutató: május 20.

A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján... amíg még nem késő.

Godzilla vs. Kong
Tervezett bemutató: május 20.

Egy olyan korban, amikor szörnyek éltek a földön, az emberiség jövőjéért folytatott küzdelem során Godzilla és Kong is szembe kerül egymással, ami minden idők leghatalmasabb csatájának ígérkezik. Miközben a Monarch a veszélyes és feltérképezetlen ismeretlenben tovább nyomoz a Titánok eredetét kutatva, egy összeesküvés a gigantikus lények pusztulásával fenyeget.

Halálos iramban 9.
Tervezett bemutató: május 27.

Dom Toretto visszahúzódva él egy félreeső helyen Lettyvel és fiával, a kis Briannel, de tudják, hogy a veszély állandóan ott les rájuk a békés horizonton. Ezúttal ez a veszély arra kényszeríti Domot, hogy szembenézzen múltbéli bűneivel, ha meg akarja menteni azokat, akiket a legjobban szeret. Összehozza csapatát, hogy megakadályozzanak egy olyan tervet, amely megrengeti a világot. A terv kiötlője a legképzettebb bérgyilkos és legprofibb sofőr, akivel valaha találkoztak – és aki történetesen Dom elveszett öccse, Jakob (John Cena)...

Szellemirtók - Az örökség
Tervezett bemutató: június 10.

Eltűnhetnek a szellemek? Azóta, hogy négy elszánt lúzer felvette a harcot a New Yorkot elözönlő túlvilági lényekkel, és visszakényszerítette őket oda, ahonnan előbújtak, senki nem találkozott kis zöld vagy nagy lila, a falon is áthatoló, gyilkos humorú szörnyekkel.

De a nyugalom csak átmeneti. És a világnak megint szüksége van rá, hogy néhány rettenthetetlen harcos a kezébe vegye a plazmafegyvert. Csak sajnos, nincs jelentkező...

Kivéve az egyik egykori szellemirtó feltűnően kiskorú unokáját, aki megtalálja a nagyapja pincéjében az eredeti felszerelés poros-pókhálós maradékát. És amikor már minden sarokban szellemek kísértenek, beindítja a régi járgányt, és elindul, hogy rendre utasítsa a hívatlanul érkezett túlvilági lényeket.

Venom 2.
Tervezett bemutató: június 24.

A 2018-as film folytatása, melyben végre feltűnik a film főgonoszaként Vérontó is.

Top Gun: Maverick
Tervezett bemutató: július 8.

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshawnak, azaz Goose-nak a fia...

A bizonytalan jövővel szemezve és a múlt árnyaitól kísérve Maverick kénytelen megküzdeni legbelsőbb félelmeivel, és ez a küzdelem egy olyan küldetésben csúcsosodik ki, amely során a legnagyobb áldozatot kell meghoznia azoknak, akiket végül kiválasztanak a repülésre.

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája
Tervezett bemutató: július 8.

A Marvel Studios legújabb, Shang-Chi kung-fu mesterről szóló, szuperhős filmje.

Uncharted
Tervezett bemutató: július 15.

Nathan Drake kincsvadász úgy hiszi, megtudta hol található a híres aranyváros, El Dorado. A keresés hamar versengéssé válik, mikor egy rivális kincskereső is beszáll a kutatásba.

Az öngyilkos osztag
Tervezett bemutató: augusztus 5.

Egy nem szándékos folytatása a 2016-os filmnek, melyben visszatérő szereplők és új karakterek is láthatóak lesznek.

Halál a Níluson
Tervezett bemutató: szeptember 16.

A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.

Dűne
Tervezett bemutató: szeptember 30.

Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak.De ehhez harcolnia kell.

Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé.

Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek
Tervezett bemutató: október 28.

Egy G.I. Joe film, melynek központi karaktere Kígyószem.

Örökkévalók
Tervezett bemutató: november 4.

Az Örökkévalók története, akik egykoron a Földön éltek és tetteikkel formálták a történelmet és a civilizációkat.

Mission: Impossible 7.
Tervezett bemutató: november 18.

Tom Cruise akciózása immár a 7. folytatásban.

West Side Story
Tervezett bemutató: december 9.

Az 1957-es musical modern feldolgozása, melyben két rivális banda megtapasztalja a tiltott szerelmet.

További filmek 2021-ben

Az utolsó éjszaka Sohoban
Démonok között 3.
Kampókéz
cím nélküli Pókember 3.
Matrix 4
Wicked
Gyilkos Halloween
Vaksötét 2.
Dzsungeltúra
Szörnyella
Végtelen
Malcolm & Marie
Amerikába jöttem 2.
Mortal kombat
Pinokkió