MENTRUM
Ifjúsági

Minden, amit a TeenNickről tudni érdemes

A ViacomCBS Networks International a következő hetekben átalakítja hazai portfólióját, mely egy új csatorna érkezését és egy távozását jelenti.

Alig néhány héttel ezelőtt derült ki a sajtó, és ezáltal a nagyközönség számára, hogy az idei tél nagy változásokat hoz a viacomCBS számára. Kezdésként december 17-én a Paramount Channel nevet, és ettől a naptól kezdve Paramount Network néven kell keresni. Innentől sorozatok is a kínálatot képzik. Majd januárban megszűnik az RTL Spike sorozatcsatorna, amit egy új adó vált. Érkezik ugyanis kicsiny hazánkba a TeenNick tiniket megcélzó ifjúsági csatorna. Erről kérdeztük a vállalatot, mit érdemes tudni róla.

A TeenNick célközönsége a 12-16 éves korosztály. A TeenNick a ViacomCBS által működtetett népszerű Nickelodeon csatornacsalád legújabb tagja. Az elsősorban 12-16 éves tiniknek szóló új csatorna a Nickelodeon, a Nick Jr. és a NickToons programkínálatát tökéletesen kiegészítve a márka legjobb, felhőtlenül szórakoztató élőszereplős vígjáték- és tini drámasorozataival köti le a tinédzsereket. A TeenNick programja kifejezetten támogatja a testvérekkel illetve szülőkkel közös tévénézést.

Mindezt igen hamar, már 2021. január 12-étől lehet élvezni. Utánajártunk, hogy ettől a naptól automatikusan bekerül-e a szolgáltatók kínálatába a megszűnő RTL Spike helyére: Az RTL Spike helyén kínáljuk a TeenNicket a terjesztőknek. Az új csatorna piacra lépését az RTL Spike kivezetése is segíti, helyet szabadítva fel az új márka számára. Bízunk benne, hogy ezt a változást mind a szolgáltatók, mind az előfizetők kedvezően fogadják.

Vagyis nem feltétlenül kerül be a szolgáltatók kínálatába, viszont a tárgyalásokat elősegíti, hogy az ország legnézettebb gyerekcsatornaportfóliója gazdagszik egy újabb darabbal.

Felmerül egy újabb kérdés, miszerint az RTL Spike lokalizált csatorna lévén a TeenNick vajon megkapja-e ugyanezt a bánásmódot? Nos, nem, mivel egyszerűbb egy csatornát nemzetközi vizeken irányítani, több ország számára, mint egymagában kezelni. Így a terjeszkedés lehetősége is mindig előtérben maradhat. Nem mellesleg olcsóbb is a fenntartása. A ViacomCBS képviselete elárulta a Mentrum számára, hogy nem indul külön adásváltozat a régióban, helyette Franciaországgal közös adást fogunk kapni.

A magyarországi indulással egyidőben szomszédainknál, Romániában is elindul a tini csatorna, szintén január 12-én. Viszont náluk a latin-amerikai feed kerül elosztásra, mely értelemszerűen más műsorösszeállítással rendelkezik. Természetesen mindkét csatorna elérhető lesz az ország saját nyelvén.

A TeenNick népszerű élőszereplős (live-action) vígjáték és dramedy sorozatokat mutat be. Olyan élőszereplős sorozatokat tűz műsorra, mint az iCarly, A Thunderman család, a Noob csapat, a Frankie vagyok, a Rocksuli, a V, mint Viktória, a Big Time Rush és még sok más ismert széria.

Alig egy hónap múlva tehát, január 12-étől indul az új ifjúsági csatorna, a TeenNick.