A Gombik! magyar hangjai

A Gombik! magyar hangjai

A Cartoon Networkre a héten érkezett meg az HBO Max sorozata, mely eredetileg amúgyis a gyerekcsatorna kínálatába vollt tervezve. Nézzük, kik vettek részt a magyar változat elkészítésében.

Légy üdvözölve Gombifalván! Ezen az ősi, dinoszauruszokkal és beszélő fákkal benépesített vidéken élnek a Gombik, a nagyon apró gombaemberkék, akik nap mint nap HATALMAS kalandokat élnek át! Ismerkedj meg Sethtel, a 10 éves tudóspalántával, akinek a világ megismerése iránti kíváncsisága nem ismer határokat! Ő, a tesói – a művészi Pascal meg az Ikrek – és a mamája, Dr. Nancy szüntelenül mókáznak, miközben felfedezik a körülöttük lévő vadvilágot!

Változatos, újdonságként ható szereposztást álmodott meg Berzsenyi Márta szinkronrendező. Mindez azért is megjegyzésre méltó, mert korábban elég sokáig csak szövegírói posztban tetszelgett, például nekik köszönhetjük a Veszélyes Henry kezdeti epizódjainak magyar változatát. Ezúttal Tóth Gábor írta a szöveget, aki már az első epizódban is megcsillogtatta tudását kreatív szövegeivel. Az ő munkássága többekközt a DC Super Hero Girlsben és a Csoda Kitty 3. évadában köszön még vissza.

Ami a szereposztást illetti, a főszerepet Bergendi Áron kapta, akinek talán ez az első főszerepe, viszont eddig sem panaszkodhatott. Már harmadik évada fontos szerepet játszik a 911 LA című amerikai drámasorozatban, vagy korábban a Dragon Ball Super egyik legfontosabb gonosztevőjét hozta. Bercsényi Pétert is érdemes megemlíteni, aki többször kapott eddig mellékszerepeket, de a tavalyi szerepe a Netflix sorozatában, a Vajákban átütő sikert hozott neki, miután elénekelte a Jussát várja a vaják című dalt, rengeteg riportot adott a premiert követően, viszont ez a sikert talán csak ezután kezd beérni. Kiderül idővel. Addig viszont lehet hallgatni a Gombik!-ban is.

Seth - Bergendi Áron
Dr. Nancy - Garami Mónika
Pascal - Bercsényi Péter
Ikrek - Pálmai Szabolcs
Polgármester - Hám Bertalan
Főtörzs - Sörös Miklós
Pam - Andrádi Zsanett

Bemondó: Schmidt Andrea
Főcímdal: Szabó Máté
Magyar szöveg: Tóth Gábor
Hangmérnök: Schuták László
Vágó: Wünsch Attila
Gyártásvezető: Bogdán Anikó
Szinkronrendező: Berzsenyi Márta
Produkciós vezető: Marjay Szabina

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Gombik! minden hétköznap 17:25-kor látható a Cartoon Networkön.