MENTRUM
Szinkron

Az Alex Rider magyar hangjai

Anthony Horowitz (Foyle háborúja, Midsomer gyilkosságok) népszerű kémes könyvsorozata megelevenedik ebben az új sorozatban, mely hamarosan a magyar képernyőkre is megérkezik.

Alex (Otto Farrant) egy londoni tinédzser, aki szinte mindenben remekel, legyen az bármilyen (extrém)sport, harcművészet vagy iskolai dolog. A fiatal nem sejti, hogy már gyerekkora óta képezték, hogy kém legyen, most pedig arra kényszerítik, hogy segítsen nagybátyja halálának felderítésében, és tudja meg, mi köze volt ennek két befolyásos milliárdos meggyilkolásához. A fiú új személyazonosságot kap, és inkognitóban utazik el a Point Blanc bentlakásos iskolába, ahol a legtehetősebb szülők lázadó tinédzser gyermekeit térítik vissza a helyes útra. Ahogy telik az idő, Alex rájön, hogy a diákok igazából egy aljas terv eszközei, így az újdonsült kémnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy megállítsa a gonosztevőt.

Alex Rider megformálója a mindössze 23 éves Otto Farrant, aki eddig leginkább mellékszerepeket tudhat magának, legutóbb például a Válaszcsapás legutolsó évadában szerepelt két részben is. A szinkronrendező Balog Mihály valamiért úgy gondolta, hogy ennek a tizenéves karakternek Pálmai Szabolcs lesz a megfelelő választás. Pálmaitól nem idegen, hogy olykor fiatal karakereket kap. Ez tizenévvel ezelőtt volt leginkább igaz. Gondoljunk csak az AXN másik premier sorozatára, a Kyle, a rejtélyes idegenre, ahol szintén elég fiatal a címszereplő. Az első rész premier előtti megtekintése után elsőre bár kissé furának tűnhet Pálmai kiválasztása, kis idő után szokható döntésnek tűnik. Gulás Fanni is furcsának tűnhet sötétbőrű szereplőként.

A továbbiakban olyan magyar hangokat hallhatunk még, mint Román Judit, Juhász Zoltán, Bérces Gabriella vagy épp Pásztor Tibor. Hogy kik vannak még a listán, az alább kiderül.



Alex Rider - Pálmai Szabolcs
Tom Harris - Penke Bence
Jack Starbright - Gulás Fanni
Ian Rider - Sótonyi Gábor
Mrs. Jones - Román Judit
Alan Blunt - Dézsi-Szabó Gábor
Parker Roscoe - Kádár-Szabó Bence
Martin Wilby - Sörös Miklós
Yassen - Horváth-Töreki Gergely
Crawley - Juhász Zoltán
Smithers - Maday Gábor
Dr. Greif - Bartók László
Eva Stellenbosh - Bérces Gabriella
Kyra - Csifó Dorina
Laura - Laudon Andrea
Ayisha - Pánics Lilla
Mr. Boswell - Pásztor Tibor
Steph - Hermann Lilla
James - Markovics Tamás
Arrash - Czető Ádám
Sasha - Rimóczi Dóra

További magyar hangok: Szokol Péter, Orosz Gergő, Farkasinszky Edit, Andrádi Zsanett, Baráth István

Bemondó: Korbuly Péter
Magyar szöveg: Dr. Halász Blanka
Hangmérnök: Áldott András
Gyártásvezető: Balog Gábor
Szinkronrendező: Balog Mihály
Produkciós vezető: Balog Gábor

A szinkron a Sony Pictures International megbízásából a BalogMix stúdióban készült.

Az Alex Rider premierje október 27-én lesz 21:00-kor, a további epizódok pedig minden kedden érkeznek majd az AXN műsorára. Évadzáró decemberben.