Az HBO GO októberi újdonságai

Az HBO GO októberi újdonságai

Néhány napja már dübörög az ősz, az HBO pedig októberben is tartja ezt a dübörgést. Mutatjuk is pontosan milyen tartalmakat kínál.

Ebben a hónapban több teljes évados premierrel jelentkezik a szolgáltató, melyek mind már az első napokban debütálnak. Érkezik az elmúlt évek egyik divatos műfajának képviseletében a Különös szülők, rögtön két évaddal, melyet német szomszédainktól kapunk. A Trigonometriában szemtanúi lehetünk egy hármas kapcsolat kialakulásának, végül pedig a legnépszerűbb zombis sorozat, a The Walking Dead utolsó előtti évadának a bemutatójára is sor kerül, mely eltér az RTL Spike-os változattól, folytatva a FOX-on megszokott hangokkal..

Ebben a hónapban indul a Cinemax saját gyártású, igencsak akciódús sorozatának a 2. évada. Érkezik a Harcos, melyet Bruce Lee írásai ihlettek. Szintén októberben indul A spanyol hercegnő 2. évada, hónap végén pedig két minisorozat is debütál igazi sztárszereposztásokkal. A Roadkillben Hugh Laurie alakítja a főszerepet, míg a Tudhattad volna címűben Hugh Grant, Nicole Kidman és Donald Sutherland tűnik fel.

A gyerekeknek dedikált Kids szekció is bővül október folyamán. Az előző hónapokban már jeleztük többször is, hogy egyre több sorozat érkezik a Boomerang és a Cartoon Network háza tájáról. Októberben megérkezik Binky ügynök és hű űrhajós társai, hogy felfedezzék az űrbázisnak képzelt házat és a körülötte levő kertet. Szintén a Boomerang kínálatából jön a Lamput tévében is bemutatott két évada. Újdonságként a Mr. Magoo is debütál a fél évaddal (novemberben pedig a másik felével), illetve jön a Bonbon és Bentley első évadának második fele. A Cartoon Network kínálatából a Power Players eddig bemutatott epizódjai debütálnak.

Október igen erős lesz dokumentumok szempontjából is, hiszen érkezik közel egy tucatnyi. A csatorna és hazánk számára a legkiemeltebb a Visszatérés Epipóba című, mely az 1990-es évek végi nyári táborozás árnyoldalait mutatja be. A mostanában aktuálissá váló elnökválasztás kapcsán érkezik az 537 szavazat, mely a 2000-es évekbeli választások vitatott eredményeit mutatja be. A sport- és életrajz tematikában is érkeznek darabok.

A blockbusterek sorát erősíti a Harrison Ford nevével fémjelzett A vadon hívó szava, egy hónappal a mozis premier után pedig az Ígérem, hogy visszatérek című film is elérhetővé válik. Kristen Stewart az Árokban, Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep, Laura Dern, Eliza Scanlen, Saoirse Ronan pedig a Kisasszonyokban tündökölnek. A horror kedvelőinek az AZ: Második fejezet és a Vágyak szigete lesz néznivaló.

Mutatjuk a teljes kínálatot:

SOROZATOK

ÚJ ÉVAD
The Walking Dead – 10. évad
2020. október 1. – teljes évados bemutató (a 10x16 7-én)

A Robert Kirkman népszerű képregényéből készült horrorsorozat a zombi apokalipszis után játszódik. Rick Grimes rendőrtiszt a kórházból kijövet szembesül azzal, hogy gyilkos járvány pusztít. A maroknyi csapatával – a családjával és más túlélőkkel – próbál biztonságos menedéket találni. Az embereknek nap mint nap meg kell küzdeniük az életben maradásért. Az állandó nyomás a legrosszabb tulajdonságokat hozza ki belőlük, rájönnek, olykor nagyobb veszélyt jelentenek egymásra nézve, mint a zombik.

ÚJ SOROZAT
Különös szülők (Other Parents Aka Andere Eltern) – 1-2. évad
2020. október 1. – teljes évados bemutató

Az áldokumentum sorozat középpontjában egy szülőkből és leendő szülőkből álló társaság áll, akiknek egyetlen céljuk, hogy létrehozzák a tökéletes óvodát.

ÚJ SOROZAT | KIDS
Binky ügynök (Agent Binky: Pets of the Universe) – 24 rész
2020. október 2.

Binky, a kövér házimacska kettős életet él. Látszólag úgy néz ki, mint egy átlagos házimacska, amelyik egy átlagos utcában, egy átlagos kertes házban él. Ám Binky nem átlagos macska. És a ház sem átlagos. A ház egy űrállomás, a kertje pedig felfedezetlen föld a világűrben. Binky ugyanis a PURST (Az Univerzum Háziállatai Készen állnak az Űrutazásra) nevű titkos szervezet tagja. A hasonszőrű állati ügynökökkel együtt küldetésük az emberek és az űrállomás megvédése az idegenekkel szemben.


ÚJ SOROZAT
Trigonometria (Trigonometry) – 1. évad
2020. október 3. – teljes évados bemutató


Gemma és Kieran szeretik egymást. De a londoni élet megviseli őket és bankszámlájukat. Ezért albérlőként befogadják Rayt a lakásukba. A viszonyuk hamarosan többrétegűvé válik, és új módon kezdenek navigálni a szerelemben és kapcsolataikban.


ÚJ ÉVAD
Harcos (Warrior) – 2. évad
2020. október 3. – hetente


Az akciósorozat a Kínából Amerikába érkezett harcművészeti próféta történetét meséli el, aki a polgárháború után a San Francisco kínai negyedben dúló véres tongháborúk középpontjában találta magát. Ah Sahm a kínai negyed legerősebb, szervezett bűnözésből élő családjához csatlakozott, és a vezető Hope Wei kíméletlen végrehajtója lett. A második évadban új szereplők sora bukkan fel, köztük egy új ellenfél, Zing, a Fung Hai tong kiszámíthatatlan vezetője, aki a Chinatown feletti uralomra tör.

ÚJ SOROZAT | KIDS
Lamput – 1., 3. évad
2020. október 9.

Lamput érző narancssárga buboréklény, ami bármivé átalakulhat, mindaddig, amíg narancssárga marad.

ÚJ ÉVAD
A spanyol hercegnő (The Spanish Princess) – 2. évad
2020. október 12. – hetente

A látványos sorozat Aragóniai Katalin életét idézi meg. Spanyolország gyönyörű, tizenéves hercegnőjét három éves korától arra nevelték, hogy az angol trón várományosa, VII. Henrik angol király legidősebb fiának, Artúrnak a felesége lesz. A 16 éves Katalin 1501-ben érkezik Angliába ragyogó udvarával, beleértve a udvarhölgyét, Linát. Alig egy hónappal később Katalin és Artúr összeházasodnak, a lányból walesi hercegnő lesz, fél évvel később pedig özvegy, ami megkérdőjelezi királynői jövőjét.

ÚJ SOROZAT | KIDS
Power Players – 25 rész
2020. október 16.

A kis Axel képes akcióhős figurává alakulni, és társaival, a mókás, intelligens játékokkal együtt hihetetlen kalandok részese lesz.


ÚJ MINISOROZAT
Mi vagyunk a medvék (Beartown) – minisorozat
2020. október 18. – premier dupla résszel, majd hetente


A Beartown nevű kisváros folyamatosan zsugorodik a területét egyre szorosabban körülölelő fák miatt, de most, hogy az ifjúsági hokicsapat esélyes az országos elődöntő megnyerésére, a település összes reményének megvalósulása egy maréknyi tizenéves fiún múlik. Ez a nagy teher egy erőszakos cselekményhez vezet, ami traumatizál egy fiatal lányt, és fenekestül felforgatja a város életét. A gyanúsítgatások úgy terjednek el Beartownban, mint hullámok a tóban, és végül minden helyi lakosra kihatnak. Fredik Backman regénye alapján.


ÚJ MINISOROZAT
Roadkill – minisorozat
2020. október 19. – hetente

A konzervatív miniszter élete alaposan felfordul, amikor magánéleti és munkahelyi titkok is napvilágot látnak.

ÚJ SOROZAT | KIDS
Mr. Magoo – 39 rész
2020. október 23.

A nyugdíjas Mr. Magoo nagyon kíváncsi, okos és... olyan vak, mint egy denevér! Szemüveg nélkül ugyanis az orráig sem lát, ami azt jelenti, valójában sohasem ott van, ahol hiszi, és soha nem azt csinálja, amit gondol. A hűséges Mr. Macska – aki egy kutya, amelyik macskának tartja magát – kíséretében sosem unatkozik. Hol múzeumba megy, hol romantikus találkára, emellett golfozik, gokartozik, vagy a kertjében pihen a rutinszerű vasárnapi barbecue-zés közben Weasellel, az elbűvölő szomszédjával.


ÚJ MINISOROZAT
Tudhattad volna (The Undoing) – minisorozat
2020. október 26. - hetente

A David E. Kelley forgatókönyvíró (Hatalmas kis hazugságok) és Susanne Bier rendező (Éjszakai szolgálat) összefogásával készült hatrészes minisorozat középpontjában Grace Fraser, a sikeres terapeuta (Nicole Kidman), és családja, a férje (Hugh Grant) és a fiúk (Noah Jupe) áll. Egy éjszaka – egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés következtében – feje tetejére áll Grace tökéletesnek hitt világa. A nyilvánosság előtt esik szét az élete, és nem könnyű egy újat teremteni.

FILMEK

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Visszatérés Epipóba 
2020. október 1.

Az 1990-es évek végén sok magyar fiatal vágyott arra, hogy egy különös nyári táborban tölthesse a vakációt. A táborozás résztvevői ugyanis a szocializmus utolsó napjainak valóságából egy képzeletbeli országba, Epipóba utaztak. A táborvezető a bűvkörébe vonta a gyerekeket, akikre a szerepjátékban titkos nyelv, mágia és varázslat várt. Ám a játékokat megalázás és zaklatás árnyékolta be. A rendező 25 év után találkozik egykori társaival, hogy megértsék Epipo zárt, sötét titkokkal terhelt világát.

ÚJ FILM
A vadon hívó szava (The Call of the Wild)
2020. október 4.

A Buck, a nagy szívű, imádnivaló kutya élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, miután elrabolják a napfényes kaliforniai otthonából. A kényelemhez szokott kutya hamarosan a távoli alaszkai vadonban találja magát, ahol szánhúzó kutyaként kell teljesítenie, postai küldeményeket szállít a társaival. Az 1890-es években járunk, a nagy alaszkai aranyláz idején. Buck élete újabb fordulatot vesz, amikor találkozik John Thorntonnal, a magányos kalandorral. Jack London regényéből.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Szerelmi leckék (Lekcja Milosci aka Lessons of Love)
2020. október 4.

Jola évtizedeken át azt tette, amit elvártak tőle. Egy hatéves anyjaként, erőszakos férjjel az oldalán úgy tett, mintha minden rendben lenne. Ám egy nap valami eltörik benne, elhagyja férjét, és a legteljesebb mértékben éli meg saját életét: a barátnőivel lóg, táncol, verseket és dalokat ír. A szerelemről énekel, olyasmiről, amiről mindig álmodott, ám soha nem tapasztalt meg. Azután találkozik Wojtekkel, aki királynőként bánik vele. Vajon Jola képes lesz megnyílni és először szeretni?

ÚJ FILM
Ígérem, hogy visszatérek (Proxima)
2020. október 10.

Sarah Loreau kiváló tudós és űrhajós, akit egyéves, a Nemzetközi Űrállomáson teljesítendő küldetésre választanak ki. Az asszony nehéz döntés előtt áll, választania kell a karrierje és a családja között. Egyfelől valóra válthatja gyermekkori álmát, másfelől felelősséggel tartozik a hétéves lányáért, Stelláért is, akit egyedülállóként nevel. Ahogy közeledik a misszió indítása, Sarah újabb és újabb kihívásokkal szembesül a NASA rutinos űrhajósa, Mike Shannon és a nemzetközi legénység mellett.

ÚJ FILM
Kisasszonyok (Little Woman)
2020. október 11.

Nehéz helyzetben van a March család az amerikai polgárháború idején. Miközben az apa a csatamezőn harcol, a felesége és a négy lánya férfi nélkül próbál boldogulni a világban. A négy lány – Jo, Meg, Amy és Beth – azonban nem hajlandó elfogadni azt, amit a világ kínál számukra, szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak a kortársaiknál. Együtt reménykednek, csalódnak, tanulnak és szeretnek, miközben szinte észrevétlenül felnőnek. Louisa May Alcott klasszikus regényének sokadik feldolgozása.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Otthonom (Acasa)
2020. október 15.

A Delta egy kisebb vadon Bukarest közepén. Húsz éven át itt élt az Enache család – kilenc gyerek és a szüleik. A folyó másik oldalán a román főváros áll, ahol azt tervezik, hogy a Deltát nemzeti parkká alakítják. Amikor a terv megvalósul, Európa legnagyobb városi deltája lesz a Văcăreşti Nemzeti Park. Az Enache családot pedig kilakoltatják, és beköltöztetik egy betondzsungelbe. A család küzd, hogy megtalálja a helyét az új helyzetben, ami viszont új lehetőséget jelent a gyerekek számára.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Wild Card: A Loudmouth Rádió bukása (Wild Card: The Downfall of a Radio Loudmouth)
2020. október 15.


A dokumentumfilm a híres New York-i sportrádiós személyiség, Craig Carton felemelkedését és bukását mutatja be. A Cartonnal folytatott őszinte interjúkból kiderül, hogy a tiltott jegyközvetítő üzletből finanszírozott titkos, kielégíthetetlen szerencsejáték-függősége miatt tört ketté a pályafutása 2017-ben. Miután az FBI ügynökei letartóztatták összeesküvéssel, számítógépes és értékpapírokkal kapcsolatos csalással vádolták meg. Két évvel később elítélték, ma a börtönbüntetését tölti.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Tökéletes fegyver (The Perfect Weapon)
2020. október 17.

A New York Times nemzetbiztonsági tudósítója, David E. Sanger könyve alapján készült dokumentumfilm a kiberkonfliktusok kialakulását vizsgálja. Ezek alapja, hogy a nemzetek versenytársakként és ellenfélként (ellenségként) tekintenek egymásra. A film azt vizsgálja, hogy a kibertámadások milyen hatással lehetnek a 2020-as amerikai elnökválasztásra. Interjúkat láthatunk vezető katonai, hírszerzési és politikai tisztségviselőkkel, és helyszíni jelentést kapunk a kiberháborúk frontvonalából.


ÚJ FILM
Árok (Underwater)
2020. október 18.

Norah Prince és társai egy kutatóbázison dolgoznak 11 ezer méter mélyen, a Mariana-árok sötétségében. Miután vízalatti földrengésben megsérül a laboratóriumuk, megpróbálják megmenteni a létesítményt, de kiderül, hogy a helyzet reménytelen. A kapitány vezetésével a túlélők rájönnek, a menekülés egyetlen módja, ha a fenéken megpróbálnak átgyalogolni a korábban használt szomszédos létesítményhez, remélve, hogy az még használható. Hamarosan kiderül, hogy még ebben a mélységben sincsenek egyedül.

ÚJ FILM
Vágyak szigete (Blumhouse’s Fantasy Island)
2020. október 18.

Mr. Roarke vendégül látja egy verseny győzteseit a trópusi szigetén, ahol azt ígéri, valóra váltja a legtitkosabb vágyaikat. A vendégek között van Gwen, aki egy leánykérést szeretne másik irányba terelni, Brax és a féltestvére, JD, akik fürdőruhás csajokkal akarnak bulizni, Patrick, aki halott apjával rendezné dolgait, és Melanie, aki a lányon akar bosszút állni, aki a gimiben kínozta. Amikor a fantáziálásból rémálmok lesznek, meg kell oldaniuk a sziget rejtélyét, ha életben akarnak maradni.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
537 szavazat (537 Votes)
2020. október 22.

A nagyhatású dokumentumfilm azokat a politikai machinációkat mutatja be, amelyek a 2000-es elnökválasztás soha nem látott, vitatott eredményéhez vezettek, beleértve a Floridában kialakult kaotikus helyzetet. A szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy George W. Bush mindössze 537 szavazattal nyerte meg az elnökválasztást. A film felsorakoztatja a kulcsfigurákat, akik szerepet játszottak a káosz kialakulásában, interjúkat láthatunk az akkori bennfentesekkel és politikai résztvevőkkel.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Két út (Postiženi muzikou aka Two Roads)
2020. október 22.

A Jedlička Intézet zenei osztályát, amelyet The Tap Tap együttesként ismernek, 21 évvel ezelőtt alapította Simon Ornest, hogy a hátrányos helyzetű emberek a napi intézményi ellátáson kívül lehetőséget kapjanak a hasznos időtöltésre, megismerjék a siker érzését. A kivételes megközelítésnek köszönhetően a film nem együttérzést próbál kelteni, hanem megmutatja, hogy az együttes vezetője, az egész megmozdulás motorja milyen szokatlan módon alakította át a hátrányos helyzetűekről alkotott képet.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Örökké, Luis (Siempre, Luis)
2020. október 22.

Luis A. Miranda Jr. nagy álmokkal érkezett az 1970-es években Puerto Ricóból New Yorkba, de nem tudta, milyen messzire juthat. Végül befolyásos pozícióba került a New York-i polgármester mellett, ő lett a spanyol ügyek képviselője. A film bemutatja, hogy Luis milyen odaadó munkát végez a családjáért és az országáért, annak ellenére, hogy most egészségügyi gondokkal küzd. Miután a Maria hurrikán végigpusztítja Puerto Ricót, a segítségnyújtást szervezi, próbál több pénzt és figyelmet szerezni.

ÚJ FILM
AZ: Második fejezet (IT: Chapter 2)
2020. október 25.

Huszonhét esztendő telt el azóta, hogy a Vesztesek Klubja kölyökbanda legyőzte a gyerekeket gyilkolászó bohócot. A csapat tagjai azóta felnőttek, szétszóródtak, új életet kezdtek. A gonosz azonban most újra feltűnik Derryben. Miután megint sorra tűnnek el a gyerekek, Mike, az egyetlen, aki a szülővárosukban maradt, felhívja a többieket, hogy jöjjenek haza segíteni. Ám ez nem olyan egyszerű dolog. Le kell győzniük legmélyebb félelmeiket, hogy újra szembenézzenek a rettegett bohóccal.


ÚJ FILM
Szabad szavak (Let Them All Talk)
2020. október – pontos dátum hamarosan

Az ünnepelt írónő néhány régi barátjával egy utazásra indul, hogy végre kikapcsolódjanak, szórakozzanak, és közben begyógyítsák a régi sebeiket. Velük tart az unokaöccse is, aki nemcsak civakodik a hölgyekkel, hanem beleszeret egy fiatal irodalmi ügynökbe. Steven Soderberg szinte teljes titoktartás mellett készítette filmjét, melynek egy részét a Queen Mary 2 óceánjáró fedélzetén, a New York és Southampton közötti transzatlanti átkelés során forgatta. Deborah Eisenberg novellájából.

TOVÁBBÁ A KÍNÁLATBAN

2020. október 1.
Máshol (Elsewhere)
Szuper haver (The Iron Giant)

2020. október 2.
Paradise Hills

2020. október 3.
Egy kivételes barát (A Beautiful Day int he Neighborhood)

2020. október 5.
Cselszövők (Schemers)
Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsője (Lara Croft: Tomb Raider 2 – The Cradle of Life)

2020. október 9.
Constantine – A démonvadász (Constantine)
Shaun, a bárány (Shaun, the Sheep) – 2-5. évad

2020. október 10.
A legfehérebb nap (A White, White Day)

2020. október 11.
Ítélet (Verdict)

2020. október 12
Az aranyhalak (The Goldfish)
Éjféli expressz (Midnight Express)

2020. október 14.
Radio Flyer – Repül a testvérem (Radio Flyer)

2020. október 16.
Egy adag boldogság (A Dose of Happiness)

2020. október 17.
Görögország, 2015 (Adults in the Room)

2020. október 19.
Ember és fegyver (Boy Meets Gun)

2020. október 21.
Apu (Dad)

2020. október 25.
Az én tavam (My Lake)
Az asszisztens (The Assistant)

2020. október 26.
Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller’s Day Off)

2020. október 30.
A zodiákus (Zodiac)
Bonbon és Bentley (Taffy) – új részek