MENTRUM

Kaszát kapott a The Walking Dead

Az AMC csatorna elkaszálta egyik legnépszerűbb sorozatát, de még így is évekig velünk járkálnak a holtak.

A The Walking Dead 2010 óta van jelen sorozat formájában, 2003 óta pedig képregényként. Előbbit utóbbi alapján forgatták, ám 2019-ben véget értek a füzetek történetei is, vagyis már csak idő kérdése volt, hogy a sorozat is befejeződjön. Hiába az AMC legnézettebb sorozatáról van szó, az elmúlt évadok csökkenésnek indultak nézettségileg, a költségvetés pedig az idő előrehaladtával egyre csak nőtt. Az AMC döntött, és 2022-ben véget vet a zombidrámának.

A sorozat otthonául szolgáló csatorna bejelentette, hogy a már berendelt 11. évad lesz az utolsó. Mindez természetesen nem a megszokott folyamban zajlik le. A járványhelyzet miatt korábban az aktuális 10. évad további 6 részes berendelést kapott, amivel így 22 részes lesz a szezon. Az extra részek 2021 tavaszán várhatóak. A 11. évad minden eddiginél hosszabb lesz a maga 24 részével, a befejező részek pedig valamikor 2022-ben várhatóak. Tehát összesen még 31 részük van a készítőknek, hogy lezárják a történetet.

A záró évad mellett további újdonságokat jelentett be a csatorna. Újabb spinoffot rendelt be az AMC, egyelőre cím nélkülit, melyben Melissa McBride és Norman Reedus karakterei, Carol és Daryl kapják a főszerepet. Tervezett bemutató 2023-ban.

Egy egyelőre cím nélküli epizodikus antológia is berendelésre került, mely a műfajából adódóan epizódonként más-más szereplő történetét tudja bemutatni. Legyen az akár ismert vagy ismeretlen, de akár halott szereplő, a határ a csillagos ég.A sorozat jelenleg fejlesztés alatt áll, tervezett bemutató dátum még nem lett meghatározva.