A Stargirl magyar hangjai

A Stargirl magyar hangjai

Új szuperhős tűnik fel a színen és nem is akármilyen szereposztással debütált.

Az eredeti alkotótól és képregényírótól, Geoff Johnstól érkezik az új DC Universe sorozat. A történet a másodéves középiskolás, Courtney Whitmore kalandjait követi nyomon, aki a nebraskai Blue Valley-be költözik az anyjával, és annak új férjével, Pattel. A lány egy ifjú hősökből álló valószerűtlen csapatot hoz létre, amely az első szuperhős csapatként (Justice Society of Amerika) felveszi a harcot a múlt gazembereivel. Stargirl alakját Johns a légiszerencsétlenségben meghalt húgáról mintázta.

Felbolygatta az állóvizet Nikas Dániel szinkronrendező, aki a sorozat főszereplőjének, Brec Bassingernek (Bella és a Bulldogok) egy a szinkronszakmában relatíve ismeretlen nevet kért fel. Mikita Dorka neve eddig csak színdarabokban tűnt fel, mostantól viszont remélhetőleg egyre többször találkozunk vele. Tehetséges leányzóról van szó, a szakma pedig igényli az újabbnál újabb neveket. Luke Wilson legtöbbször filmekben tűnik fel, de nem idegen tőle a sorozatokban való szereplés sem. Így kötött ki a Stargirlben is, ahol Dévai Balázst nyerte meg magyar partnereként. A stábot erősíti Straub Martin, Balsai Móni és Szabó Luca is.

Courtney Whitmore / Stargirl - Mikita Dorka
Pat Dugan - Dévai Balázs
Barbara Whitmore - Balsai Móni
Mike Dugan - Straub Martin
? - Márfi Márk
Agyhullám - Kaszás Gergő
Starman - Szatmári Attila
Larry Crock / Örlő - Zöld Csaba
Cindy - Szabó Luca
Paula Brooks - Zsigmond Tamara
Wes - Staub Viktória
Igazgatónő - Kovács Patrícia
Jordan Mahkent - Bozsó Péter

További magyar hangok: Kokas Piroska, Dér Zsolt, Vida Péter

Bemondó: Bozai József
Magyar szöveg: Fülöp Áron
Hangmérnök: Csomár Zoltán
Vágó: Székely Daniella
Gyártásvezető: Gelencsér Adrienn
Szinkronrendező: Nikas Dániel

A szinkront az HBO megbízásából a Mafilm Audió Kft. készítette.

A Stargirl szombatonként 19:10-kor látható az HBO3-on, aki pedig darálni szeretne, az HBO GO-n már elérhető a teljes első évad, szinkronnal.