MENTRUM
Ifjúsági
Mozi

Mozis rajzfilmpremierek: 2020. augusztus

Mi történne, ha az álmokat könnyedén lehetne alakítani, módosítgatni? Masha és a medve mozis karrierbe kezd, továbbá egy francia művészfilm is műsorra kerül. Mutatjuk is címek szerint.

Álomépítők

Minna élete a feje tetejére áll, amikor édasapja új menyasszonya és annak lánya beköltözik hozzájuk. A vele egykorú Jenny kiállhatatlan és Minna minden erőfeszítése ellenére sem tud közelebb kerülni utálatos mostohatestvéréhez. Egy éjszaka aztán a kislány felfedez egy varázslatos világot, ahol hatalmas színpadokon készülnek az álmaink, szorgos kis álommunkások segítségével. Mikor rájön, hogyan tudja befolyásolni az embereket az álomépítők segítségével, igyekszik Jenny álmaiba is beférkőzni, hogy végre igazi család lehessen belőlük.

Bemutató: 13-án



A herceg utazása

Herceg, az idős majom elveszetten rohangál egy tengerparti zátonyon. A sérült állatra rátalál egy 12 éves éves kisfiú, Tom, és hazaviszi őt a szüleihez, a tudós házaspárhoz, akiket kitaszított a közösségük, mivel hisznek a párhuzamos majomcivilizációk létezésében. Herceg a fiú révén felfedez egy számára ismeretlen társadalmat, Tom szülei pedig úgy döntenek, hogy a majom segítségével fogják bebizonyítani elméletük helyességét...

Bemutató: 13-án

Masha és a medve: Masha dalai

A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Masha és barátai ezúttal újabb és újabb szerepekbe bújva, dalolva repítenek messzi tájakra. Medve erdei kunyhójában megelevenedik a napsütötte Olaszország, eljönnek a brémai muzsikusok, Robin Hood és a Vadnyugat farkasai, beszökik a párizsi stílus, a varázslatos India, a szenvedélyes spanyol gitárzene vagy éppen beköszönt a kínai Újév, és a legnagyobb hidegben melengetnek a mexikói ritmusok.

Bemutató: 27-én