MENTRUM
Újdonságok

A Netflix 9. heti (febr. 24. - márc. 1.) újdonságai

Ideje felkötni a gatyánkat, ugyanis a február utolsó hete nagyot fog szólni.

Egyből vessük is bele magunkat is a szinkronosan várható újdonságok közé, melyből akad bőven: A Stranger Things fejesei és A ki***tt világ vége rendezője összeállt, hogy Charles Forsman képregényét alapjául véve egy új, szuperképességekkel megspékelt tini-dráma sorozatot hozzanak létre. Főszerepben az Az-filmek és az Éles tárgyakból is ismerős Sophia Lillis. Az Ez így nem oké teljes évada magyar nyelven várható.

Anthony Mackie bújik Takeshi Kovacs szerepébe, hogy tovább küzdjön küldetése elérésére érdekében. A Valós halál szuper-produkció 2. évada kezd a héten. A franchise rajongóinak pedig nem kell sokat várni a folytatásra, ugyanis az elkövetkezendő hetekben várható ugyanebben az univerzumban játszódó anime-feldolgozás is, a Valós halál: Új burokban.

Újabb szezonjához érkezik a száguldó cirkusz minden mozgatórugóját bemutató dokumentumsorozat, a Forma 1: Hajsza a túlélésért. A szakma veterán kommentátorai, Wéber Gábor és Szujó Zoltán is megerősítette, hogy részt vett a héten érkező 2. évad magyar változatának elkészítésén, szóval magyarul is csatolhatjuk a biztonsági öveinket.

Már több, mint 20 év telt el az első Pokémon-film, a Mewtwo visszavág bemutatója óta. Ezen az elven felindulva a japán stúdió elkészítette a film újradolgozott kiadását. A 3D világba helyezett animáció látványosabb ütközeteket és intenzívebb világképet ígér a történet megváltoztatása nélkül. Az előzőleg megjelenő előzetes alapján a szinkron azonban némi módosításon esik az eredeti változathoz képest.

Rövid szünet után visszatér a Tü-tü, Kori is. Az új részekben további kalandokba keveredik Kori Kocsi. A nagy sikernek örvendő, földhöz ragadt és valós érzelmeket bemutató Veled minden hely ragyogó című könyv alapján készült film is megcsillogtatja magát, sajnos csak feliratosan. Szintén felirattal érkezik még meglepetésként a JoJo bizarr kalandja első évadai, illetve a világpremierrel egyidőben a Better Call Saul új évada is.

Továbbá kiemelendő, hogy szinkronosan érkezik a Cartoon Network-ön és az RTL Klub-on is adásba kerülő Bakugan: Bunyóbolygó (vagy: Battle Planet) teljes első évada és persze az is, hogy mivel egy új hónapot is üdvözölhetünk március személyében, ezért újabb címek érkeznek a havi Ghibli Studio felhozatalhoz. Sajnos az utóbbi várhatóan csak felirattal.

Csapjunk a lovak közé és sasoljuk meg részletesebben a várható premiereket:

 

SOROZATOK

ÚJ ÉVAD
Valós halál (Altered Carbon)
2020. február 27. (csütörtök), 9:00 - magyar szinkronnal

250 évnyi fogságot követően egy rab új testben ébred. Egy esélye maradt szabadsága kivívására: egy szövevényes gyilkossági ügyre kell fényt derítenie.

ÚJ ÉVAD
Formula 1: Hajsza a túlélésért (Formula 1: Drive to Survive)
2020. február 28. (péntek), 9:00 - magyar szinkronnal

Minden egyes vérre menő Forma-1-es futam idején a pilóták, a menedzserek és a csapattulajdonosok magas fordulatszámon élik az életüket – a pályán és azon kívül egyaránt.

ÚJ ÉVAD
Boszorkány a múltból (Always a Witch)
2020. február 28. (péntek), 9:00

Egy fiatal 17. századi boszorkány a jövőbe utazik, hogy megmentse a férfit, akit szeret, de először alkalmazkodnia kell a mai Cartagenához, és le kell győznie egy sötét riválisát.

ÚJ SOROZAT
Megállíthatatlanul (Unstoppable)
2020. február 28. (péntek), 9:00

Három barátnő autós túrára indul, ám egy potyautas alaposan keresztülhúzza a számításaikat.

ÚJ SOROZAT
A Gabriel Fernandez-akta (The Trials of Gabriel Fernandez)
2020. február 26. (szerda), 9:00

A fiú brutális meggyilkolása, majd a gondviselők és szociális munkások pere felveti a kérdést, hogy vajon a rendszer képes-e megvédeni a kiszolgáltatott gyerekeket.

ÚJ SOROZAT
Követők (Followers)
2020. február 27. (csütörtök), 9:00

A feltörekvő színésznő egy lesifotó miatt nagy figyelmet kap az Instagramon, és akaratlanul is hatással lesz több tokiói nő életére, akik a valódi boldogságot keresik.

ÚJ ÉVAD
Tü-tü, Kori (Go! Go! Cory Carson)
2020. március 1. (vasárnap), 9:00 - magyar szinkronnal

Szól a duda, hajrá! Biztonsági öveket becsatolni, mert a tündéri kölyökautó, Kori Kocsi elindul felfedezni Lökhárton kanyargós útjait.

ÚJ SOROZAT
Ez így nem oké (I Am Not Okay With This)
2020. február 26. (szerda), 9:00 - magyar szinkronnal

A szorongó Syd egyszerre küzd meg a középiskola nehézségeivel, családi drámákkal és a viszonzatlan szerelemmel, miközben szuperképességét is próbálja kordában tartani.

ÚJ SOROZAT
Kilátástalan éttermek kilátással (Restaurants on the Edge)
2020. február 28. (péntek), 9:00

Az ételek és a dizájn szakavatott triója beutazza a világot, hogy új életet leheljenek hanyatló éttermekbe a helyi kultúra és a meseszép környezet bevonásával.

ÚJ SOROZAT
Queen Sono (Queen Sono)
2020. február 28. (péntek), 9:00 - magyar szinkronnal

A dél-afrikai kémnő, Queen Sono az üzlet és a politika gonosz hálójában találja magát, miközben próbálja kideríteni az édesanyja halála mögött rejlő igazságot.

ÚJ SOROZAT
A selyemfiú (Toy Boy)
2020. február 28. (péntek), 9:00

Hét év után a sztriptíztáncos fiút kiengedik a málagai börtönből az ügye újratárgyalására. Be akarja bizonyítani, hogy a szeretője kente rá a férje meggyilkolását.

ÚJ SOROZAT
A szerelem siklóernyőn érkezik (Crash Landing on You)
2020. február 23. (vasárnap), 9:00

A dél-koreai vállalatbirodalom örökösnője egy siklórepülő-incidens miatt Észak-Koreában landol, méghozzá egy katonatiszt életében, aki úgy dönt, segít neki elrejtőzni.


FILMEK

ÚJ FILM
Veled minden hely ragyogó (All The Bright Places)
2020. február 28. (péntek), 9:00

Két küszködő tini között erős kötelék alakul ki, amikor egy katartikus utazás során felkeresik Indiana különleges nevezetességeit.

ÚJ FILM
A vég nélküli lövészárok (The Endless Trench)
2020. február 28. (péntek), 9:00

A megtorlástól félve a spanyol polgárháborúban résztvevő köztársaságpárti férfi a felesége segítségével több mint 30 évig bujkál az otthonában. Valós események alapján.

ÚJ FILM
Pete Davidson: Élve New Yorkból (Pete Davidson: Alive From New York)
2020. február 25. (kedd), 9:00

Pete Davidson, humorista és SNL-sztár exkluzív, szókimondó és családias hangulatú, élő stand-upja New Yorkban.

ÚJ FILM
Amit Tandon: Röviden a családomról (Amit Tandon: Family Tandoncies)
2020. február 28. (péntek), 9:00

Amit Tandon egy veterán családapa bölcsességével és humorával tárja elénk a házasságban felőrlődő romantika és a szülőkkel szemben támasztott elvárások problémáját.

ÚJ FILM
Pokémon: Mewtwo visszavág – Evolúció (Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution)
2020. február 27. (csütörtök), 9:00 - magyar szinkronnal

Egy rejtélyes edző meghívását elfogadva Ash, Misty és Brock megismeri Mewtwo-t, egy mesterségesen létrehozott Pokémont, aki harcra éhezik.


TOVÁBBÁ A KÍNÁLATBAN

2020. február 25. (kedd)
Better Call Saul (Better Call Saul) 5. évad

2020. március 1. (vasárnap), 0:00
JoJo bizarr kalandja (JoJo's Bizarre Adventure) 1-2. évad
Bakugan: Bunyóbolygó (Bakugan: Battle Planet) 1. évad
Ici-pici cicák (Три Кота) 1. évad
Vad vágyak (Wild Things)
A vadon hercegnője (Princess Mononoke)
A harcosok (The Warriors)
Chihiro Szellemországban (Spirited Away)
Pókember 2 (Spider-Man 2)
Macskák királysága (The Cat Returns)
Nauszika - A szél harcosai (Nausicaä of the Valley of the Wind)
A Yamada család (My Neighbors the Yamadas)
Hívatlan vendég (The Uninvited)
51-es körzet (Area 51)
Cowboyok és Űrlények (Cowboys & Aliens)
Arrietty - Elvitte a manó (Arrietty)
Kaguya hercegnő története (The Tale of The Princess Kaguya)
Az igazi csoda (Wonder)

2020. február 29. (szombat), 0:00
A csillag (The Star)