MENTRUM
Szinkron

Új szinkront kapott a Légió 2. évada

A FOX+-os és az HBO GO-s változat eltér egymástól.

Mikor még volt itthon is FOX csatorna, 2017 februárjában azonnal, az amerikai bemutató után pár órával már el is hozták Noah Hawley sorozatát, mely a Marvel azonos című képregényén alapult. A sorozat sikere megkérdőjelezhető, de még így is megélt három évadot. Közben sajnos a magyar FOX csatorna kivonult a magyar piacról, hátrahagyva a FOX+ nevű VOD szolgáltatást. Eddig csak olyan tartalmak váltak elérhetővé náluk, amit korábban már tévében láthattunk máshol. Újabban viszont tényleges premierek is bemutatásra kerülnek rajta. Ilyen az Atlanta 2. évada vagy a Ghosted - Parás páros tévében nem vetített epizódjai.

A tényleges premierek mellett pedig alternatív premierek is láthatóak. Ilyen a The Walking Dead 9. és a Légió 2. évada. Előbbi bár tévében az RTL Spike-on látható elsőként, a saját maguk megrendelt szinkronnal, itt-ott eltérő hangokkal, addig a FOX+-os epizódok a korábbi FOX-os stábbal folytatja a sztorit. Így van néhány színész, aki kétszer is dolgozik ugyanazon a szerepen, míg egyesek csak az egyikben vagy a másikban.

Viszont a cikk lényegi része a Légió 2. évada. Mikor kivonult a csatorna itthonról, többen is érdeklődtek sorozatuk jövőjéről, így a Légióról is. Szerencsére az HBO felkarolta a kritikusok körében népszerű szériát és június 6-án elérhetővé tette azt az HBO GO nevezetű streaming felületén. Bár akkor stúdiócsere történt, az SDI Media Hungary igyekezett mindenkit megtartani a korábbi szerepénél, talán csak Sallai Nórát kellett leváltani szülői kötelességei miatt. Most viszont különleges helyzet állt elő: a FOX+-on is elérhetővé vált a 2. évad, de már új szinkronnal, az első évad alatt is használt szinkronstúdióval. A bökkenő csak az, hogy a stáb nagy része le lett váltva. Ezért is olyan furcsa, hiszen hiába ugyanaz a stúdió, a magyar hangok legtöbbje megváltozott. A főszereplő Daviden kívül Lenny, Melanie és Amy azok a szereplők, akiknek nem változott meg a hangja két szezon között.

Sajnos a változtatás okát nem ismerjük, mindenesetre a kíváncsiskodóknak összeírtuk kinek ki lett az új magyar hangja a Légió 2. évadában.

David - Zámbori Soma
Syd - Kelemen Kata
Cary - Horváth-Töreki Gergely
Lenny - Gáspár Kata
Kerry - Csifó Dorina
Oliver - Törköly Levente
Amahl Farouk / Árnykirály - Papucsek Vilmos
Clark Debussy - Hám Bertalan
narrátor - Király Adrián
Ptonomy Wallace - Fekete Zoltán
Melanie - Kovács Nóra
Amy - Kisfalvi Krisztina

Magyar szöveg: Vajda Evelin
Hangmérnök és vágó: Juhos Vendel
Gyártásvezető: Lajtai Erzsébet
Szinkronrendező: Kiss Lajos
Produkciós vezető: Német Attila

A szinkront a Fox Networks Group megbízásából a Masterfilm Digital készítette.

Az SDI szinkronja tehát jobban bejöhet azoknak, akik az első évad hangjaival szokták meg a szereplőket. Akik pedig bepróbálkoznának az új változattal, azok a FOX+-on megtekinthetik a sorozat első két évadát vagy maradhatnak az HBO GO-s változatnál.