MENTRUM
Szinkron

A Batwoman magyar hangjai

December 22-én megérkezett Batwoman az HBO-ra, mely sorozat a DC tévés univerzumába tartozik. Vajon a szinkron is követi ezt a kontinuitást?

3 évvel Batman eltűnése után Gothamban megint eluralkodott a káosz. A rendőrség tehetetlen a bűnözőkkel szemben, csupán Jacob Kane biztonsági cége képes szembeszállni a rosszfiúkkal. Évekkel ezelőtt Kane első feleségét és lányát meggyilkolták, a másik lányát ekkor a biztonsága érdekében elküldte Gothamből. A katonai iskolából való kirúgása után Kate visszatér a városba. Hogy legyőzze saját démonait, magára ölti Batwoman álcáját, és az unokatestvére nyomdokaiba lépve a remény szimbólumává válik.

Sajnos a bevezetőben feltett kérdésre azt kell mondanunk, hogy nem. Nem követi. Ennyi sorozat és évad után (ugyebár: A zöld íjász, Flash - A villám, Supergirl, A holnap legendái) nehéz úgy megcsinálni mindent úgy, hogy azok ne okozzanak nagy problémát a különböző szériák kontinuitásában. Ezt eddig többé-kevésbé sikerült megoldani, hiszen egy kéz alatt volt minden Aprics László szinkronrendező kezei között. Ám tudtunkkal Aprics már nem dolgozik az SDI-nál, így a Batwoman már Molnár Ilonához került. Akármilyen jó munkát szokott végezni a művésznő a mikrofon előtt és mögött, sajnos ez most félrement. Vagy nem? Nézőpont kérdése.

Kezdjük ott, hogy bár a főszereplőnek még nem igazán alakult ki állandó magyar hangpárosítása, a legutóbbi két mozifilmjében Pálmai Anna szólaltatta meg, a szinkronrendező pedig ezt a párosítást szavazta meg erre a sorozatra. Viszont Batwoman már feltűnt korábban az Arrowverzum egy korábbi crossoverében, melynek csak egyik epizódja került eddig magyarul adásba, és az a Supergirl 3x09, Másvilágok című. Ebben viszont Sipos Eszter Anna lett kiosztva a szerepre.

Itt van még Nemes Takách Kata is, aki szintén nagyobb szerepet kapott, ám ő is szerepel már az univerzum egy másik sorozatában. A holnap legendáiban ő a Fehér Kanári, a főszereplő csapat kapitánya.

Viszont vannak itt érdemleges döntések is. Például Dougray Scott és Kőszegi Ákos nem ismeretlenek egymás számára, többször voltak egymás partnerei, legutóbb például a két évadot megélt Blöff című sorozatban. Itt pedig újra találkozhattak. Illetve Imri László fordító jelenléte is bizalomra ad okot, hiszen évek óta ő viszi az Arrowverzum sorozat részeit, szinte kivétel nélkül, így szövegileg könnyen bele tudja simítani a többi széria környezetébe.

Ezek után kíváncsian várjuk az idei crossover, a Végtelen világok krízise premierjét, melyben rengeteg szereplő tűnik fel a többi szériából. Addig viszont mutatjuk az állandó szereplők magyar hangjait.

Kate Kane / Batwoman - Pálmai Anna
Sophie Moore - Nemes Takách Kata
Luke Fox - Baráth István
Mary Hamilton - Tamási Nikolett
Alice - Németh Borbála
Jacob Kane - Kőszegi Ákos
Catherine Hamilton-Kane - Németh Kriszta
Chuck Dodgson - Makranczi Zalán
Kate trénere - Dézsy Szabó Gábor
polgármester - Bognár Tamás
Tyler - Fehér Tibor

További magyar hangok: Vámos Mónika, Papucsek Vilmos, Gyarmati Laura, Maszlag Bálint

Bemondó: Endrédi Máté
Magyar szöveg: Imri László
Hangmérnök: Házi Sándor
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Németh Piroska
Szinkronrendező: Molnár Ilona
Produkciós vezető: Marjay Szabina

A szinkront az HBO megbízásából az SDI Media Hungary készítette.

A Batwoman az HBO-n és az HBO GO-n is látható, a szinkronos epizódok december 22-től az HBO3-on kerülnek képernyőre.