MENTRUM
Szinkron

A kiábrándult királylány szinkronhangjai

Matt Groening, A Simpson család és a Futurama alkotója még 2017-ben kötött nagyértékű kreátori szerződést. Ennek az eredménye pedig az eddig két évaddal büszkélkedő Disenchantment, vagyis magyar keresztségben A kiábrándult királylány.

A sorozat első 10 epizódja már magyar szinkronnal is elérhető. A szinkronos előzetes már korábban kikerült, így senkit sem érhetett váratlanul, hogy a sorozat maga is megkapja a magyar hangsávot hamarosan. Ez pontosabban november 19-én történt meg. A sorozat maga nem rejti véka alá, hogy ki a készítője, aki szereti A Simpson családot és a Futuramát, az biztosan hamar megkedveli A kiábrándult királylányt is, mely tele van tele van kulturális kikacsintásokkal, megjegyzésekkel, miközben egy középkori fantasy adja az alaphelyszínt. A történet szerint Babszem hercegnő esküvőre készül, ám az utolsó pillanatban meggondolja magát. Nem sokkal ezután találkozik egy manóval és egy démonnal. Ez a találkozás óriási kalandokat indít el.

A magyar változatban Csifó Dorinát érte a megtiszteltetés, hogy ennek a vadóc lánynak adja kölcsön a hangját, a pimasz démonnak Szabó Máté, a kissé csendes manónak pedig Szalay Csongor adja a hangját. Igazából tökéletes választásokról beszélünk. Külön kiemelnénk Torma Péter szövegírót, aki legtöbbször a Comedy Centralnak szokott dolgozni és akivel készült egy interjúnk, melyet hamarosan meg is osztunk veletek. A szinkronrendező személye is kiemelendő, hiszen az a Szalay Csongor kapta a munkát, aki multitálentumnak is nevezhető. Hiszen amellett, hogy saját bandájában frontember, még megannyi műsorban szinkronizál is, énekelni is szokott bennük, írt már dalszöveget is műsorokhoz, újabban pedig egyre többet rendez is. Ebben a sorozatban pedig a rendezés mellett egy szerepet is elvállalt.

Babszem - Csifó Dorina
Luci - Szabó Máté
Manó - Szalay Csongor
Zog - Faragó András
Odval - Kassai Károly
Una - Molnár Zsuzsa
Varázsló - Csuha Lajos
Pendergast - Varga Gábor
Herold - Seder Gábor

Magyar szöveg: Torma Péter
Vágó: Wünsch Attila
Hangmérnök: Hollósi Péter
Gyártásvezető: Vígvári Ágnes
Szinkronrendező: Szalay Csongor

A szinkront a Direct Dub Studios készítette.

A kiábrándult királylány első évada és azzal mind a 20 része már elérhető a Netflixen, a folytatás 2020-ban és 2021-ben érkezik.