MENTRUM
Ifjúsági

Újabb sorozatokat törölt végleg a Nickelodeon

A Cartoon Network már megjárta ezt az utat néhány éve, most a Nickelodeon lépett erre az ösvényre.

A Nickelodeon és a nézői nehéz napokat élnek meg, hiszen nem elég, hogy egy friss dokumentumfilm sorozat rossz fényt vet rájuk, de még összesen 10 sorozatuktól is meg kell, hogy váljanak. A Nickelodeon műsorai, leginkább már rég befejezettek, nagyjából tavaly nyár óta időközönként szivárognak el, most március végén elérkezett a következő kör, mely már aktív műsorokat is érintett. Mindez persze azért a fránya pénzért történik, hogy adót írhasson le a cég, ezzel kompenzálva az egyre jobban elszálló költségeket és tartozásokat.

A Nickelodeon ezúttal a következő műsoroktól volt kénytelen megválni: Félsz a sötétben? Azúrkék nyomok és te, Itt van Póni, Middlemost posta, Ollie tuti tatyója, Santiago és a tenger, Profi Noki, Fecsegő tipegők (2021), Sadie és Lay Lay kalandjai, Ryan's Mystery Playdate. Ezek a műsorok tehát eltűnnek a csatornákról. Ami azért is meglepő, hogy most derülnek ki ezek a dolgok, mert a két hónappal ezelőtt kiküldött áprilisi műsorokból több sorozat is eltűnt a felsoroltak közül, csak éppenséggel nem gondolta volna senki, hogy bármihez is köze lehet. Hiszen máskor is tűntek el műsorok, majd jöttek vissza kisebb pihenő után.

"A nemzetközi tartalomstratégiánk folyamatos felülvizsgálatával kapcsolatban 2024 első negyedévében stratégiai döntést hoztunk, hogy a tömeges, globális vonzerővel rendelkező tartalmakra összpontosítunk. Ennek részeként racionalizáljuk az eredeti tartalmakat a Paramount+-on, különösen nemzetközi szinten, és javítjuk lineáris hálózati programozásunk hatékonyságát. Ennek eredményeként felülvizsgáltuk kiterjedt globális tartalomportfóliónkat, és bizonyos tartalmakat eltávolítunk platformjainkról" – hangzott el a legutóbbi pénzügyi gyűlésen.

Az eset azért is sajnálatos, mert a felsoroltak közül több is futó sorozatnak számít. A Profi Noki 2. évadából 20 részt rendeltek be, ebből 10 rész került csak bemutatásra, a Fecsegő tipegőkből szintén hátra volt a második évad második fele, valamint a 13 részes 3. évad. Az Azúrkék nyomok és te-ből pedig, ha lehet hinni a híreknek, korábban már berendelték az 5. évadot, de abból egyetlen epizód sem került bemutatásra sehol sem, nálunk pedig a napokban ér véget a 4. évad. A Sadie és Lay Lay kalandjaiból szintén a napokban ment le az utolsó epizód a tengerentúlon, nálunk még várjuk a folytatást, ami várhatóan a Netflix szerződésének köszönhetően hamarosan bemutatásra is kerülhet.

Csatornák
Nickelodeon