MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 szeptemberi újdonságai

Szeptember 4-étől egy kisebb restartot nyom az M2. A legtöbb műsor immáron duplázva fog adásba kerülni, futó műsorok akár új időpontba is kerülnek, valamint évad közepén tűnnek el akár premier adások is. Valamint érdekesség a szeptember 3-án induló új sorozat, mely egy(!) epizód után már szünetre is megy.

Boszorkányos mesék - új sorozat
3-án 14:40-kor

Az évadnyitóban: A Boszorkányos mesék animációs sorozat Josef Štefan Kubín cseh népmeséi ( 1864-1965) nyomán készült. Élt egy ember egy kunyhóban a 6 mihaszna fiával. Megunta a semmittevésüket és távozásra szólította fel őket. Elsőként a legidősebb, Pepín indult útra, hogy szolgálatba álljon. A Boszorka, akinek egy gyönyörű lánya volt, Amálka, fel is fogadta. A Boszorka cselszövései Amálka varázslatainak köszönhetően nem sikerültek, és végül Amálka és Pepín megszöktek és azóta is boldogan élnek egy forrásban épült palotában.

A bajkeverő majom - 12-13. évad, csatornapremier
12. évad: 15-étől mindennap 06:45-kor, hétvégente dupla részekkel, 13. évad: 26-ától

Az évadnyitóban: A főhős, George, aki egy majom és kissé bajkeverő, de nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni miatta. George remekül elszórakoztat, de igen sok fontos információkkal ismereteket is ad mint a természettudományokban vagy a matematika tárgykörében, sőt jó figyeléssel még a műszaki ismereteket is bővíti. George kielégíthetetlenül kíváncsi és így a történet végére sokat lehet tőle tanulni, miközben jókedvre is derít, ez a kis szőrmók barát.Már senki nem szereti a hideget, kivéve főhősünket, mert George imád hóembert építeni, sőt a mélyhűtőbe teszi a nyári időre. De mi lesz áramszünet idején?George minden apák napján kényeztetéssel kezdi, Tednek szerez meglepetéseket.

Noddy, a mesterdetektív - Deltás nagy napjának nem mindennapi esete - új különkiadás
16-án 18:55-kor

Ma van Deltás Nagy Napja. Ebből az alkalomból Noddy meghívja Játékvárosba Deltás húgát, Karizmát. A baj csak az, hogy Karizma ellopja Deltástól a többiek figyelmét. Deltást ez nehéz feladat elé állítja, amiben csak Noddy lehet a segítségére.

A kis herceg és barátai - új sorozat
23-ától hétvégente 14:30-kor dupla részekkel

Az évadnyitóban: Elijah szomorú, mert nem kapott desszertet a menzán és nem tudta magát megértetni a nagyobb gyerekekkel. Az űrben a Kis Herceg és barátai beleütköznek a kis Holdba, aki megfázott, mert eltakarják előle a napot. Elijah itt érti meg mennyire fontos az önérvényesítés.

Noddy, a mesterdetektív - A nem mindennapi kincs, nem mindennapi esete - új különkiadás
23-án 18:50-kor

Hepcia, a kalózlány is részt vesz a Nemmindennapi kincs keresésébe, ami felbőszíti Samut, a kalózt. Míg Samu egy régi térképpel vág neki a feladatnak, addig Hepciának egy modern, kincskereső detektora van. Noddy és barátai természetesen Samu segítségére sietnek...

Csatornák
M2