MENTRUM
Ifjúsági

Ma indul a Miraculous 5. évada

A „Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai” az egyik legsikeresebb rajzfilm a Disney Csatornán, amely ismét új évaddal jelentkezik. A párizsi kalandok folytatódnak, Katicabogárnak és Fekete Macskának olyan ellenfelekkel kell megküzdeniük, mint Nincstitok, Árnyszárnyú vagy Adrien édesapja, Gabriel Agreste. A rajzfilm kifejezetten a hat-tizenkét éves korú gyerekek számára készült, de hatalmas sikernek örvend a kamaszok körében is.

„Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai” Franciaországban, Párizsban játszódik; a sorozat két tizenéves fiatalról, Marienettről és Adrienről szól. A két tini az életben barátok, sőt titkon Marienett szerelmes Adrienbe. Ők nem átlagos iskolások, hanem szuperhősök: céljuk Párizs megmentése és minden gonosztevő legyőzése. Marienett és Adrien egy-egy különleges talizmán segítségével változik át szuperhőssé. A talizmánjaik erejét pedig két kis varázserejű lény, az úgynevezett kwamik szolgáltatják. Marinette kwamijának a neve Tikki, Adriené pedig Plagg. A gonosztevőknek szintén különböző nevű és formájú varázslényei vannak, ezért számos kwami létezik. Marienett szuperhős alteregója Katicabogár, Adrien pedig Fekete Macskává változik. A rajzfilmet a szuperhős tiniken túl a mágikus talizmánok, kicsi varázslények és az elragadó történet teszi sikeressé.

A két főhős életén, iskolai gondjain, szüleikkel való vitáin keresztül körvonalazódik milyen érzései vannak a tizenéveseknek, akik azt is megmutatják, hogy hogyan tudnak megbirkózni az akadályokkal. Marienett határozott, bátor, kedves, cserfes, kissé ügyetlen, figyelmetlen, kreatív, aki nagyon szeret ékszereket, táskákat készíteni. Adrienn karakterében a kiközösített „gazdag” fiú testesül meg, aki fél ellent mondani az édesapjának. Ugyanakkor helyes, okos és segítőkész. A főhősök pozitív tulajdonságaikat és a bennük szunnyadó készségeket használják, amikor szuperhőssé változnak. Szuperhős énük során az elnyomott érzelmeik is felszínre kerülnek, amelyeket szintén a jó ügy szolgálatába tudnak állítani.

A rajzfilm – többek között – a szerelem, barátság, az igazság és a hazugság morális dilemmáira koncentrál, természetesen a gyerekek érzelmi fejlődéséhez igazodva, a megfelelő szinten kifejezve azokat. A rajzfilm segíti a gyerekeket érzelmeik beazonosításában, valamint kedves módon ábrázolja mindazokat a problémákat, amelyekkel a gyerekek küzdenek iskolai éveik során. Mindezt persze egy izgalmas, szuperhős történetbe csomagolva.

Az új, ötödik évadban a párizsi kalandok folytatódnak, új szövetségesek segítik Katicabogarat és Fekete Macskát, ugyanakkor olyan ellenfelekkel kell megküzdeniük, mint Nincstitok, Árnyszárnyú vagy Gabriel Agreste, vagyis Adrien édesapja. Nagy változások várnak Katicabogárra és Fekete Macskára a szuperhős életükben, ahogyan Marinette és Adrien életére is az iskolában. Az új évad bemutatója: november 21-től-november 30-ig, hétköznaponként 17:30-kor a Disney Csatornán.