MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Ma debütált a Bűbáj 2: Kiábrándulva - mutatjuk a szinkronhangokat

November 18-ától elérhető a világhírű Bűbáj című film második része (Disenchanted 2) a Disney+-on. Giselle és Robert egy álmos kertvárosba költözik, azonban az egykori hercegnő úgy érzi, ott még az eddigieknél is jobban kilóg a sorból. A boldogság reményében egy andalgóciai varázslathoz folyamodik, aminek következtében eluralkodik a káosz. A főszerepben ezúttal is Amy Adams és Patrick Dempsey látható.

A 2007-es „Bűbáj” az élőszereplős és a klasszikus animációs technika ötvözetével és emlékezetes dalaival elbűvölte a közönséget. A klasszikus Disney produkciók előtt tisztelgő, eredeti karakterekben és mesebeli motívumokban is bővelkedő film nagy sikert aratott, világszerte több mint 340 millió dolláros bevételt hozott. A film a közönségen túl a szakma tetszését is elnyerte, három Oscar-jelölést és két Golden Globe-jelölést kapott. A „Bűbáj 2: Kiábrándulva” november 18-án debütál, kizárólag a Disney+-on.

A folytatásban visszatér az eredeti szereplőgárda. Amy Adams, Patrick Dempsey, Idina Menzel és James Marsden mellé Maya Rudolph, Gabriella Baldacchino, Yvette Nicole Brown és Jayma Mays is csatlakozik. A filmet Adam Shankman rendezte, Alan Menken és Stephen Schwartz új dalai is felcsendülnek benne. Az élőszereplős zenés vígjáték folytatásában megelevenedik az andalúziai mesevilág. Egy elragadó lány szívmelengető története, aki végül New York királyságában találja meg a szőke herceget.

Tizenöt év telt el Giselle és Robert esküvője óta, de Giselle azóta kiábrándult a városi életből. Úgy döntenek, hogy családjukkal az álmos kertvárosba, Monroeville-be költöznek, hogy új életet kezdjenek. Sajnos azonban az új hely nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A kertváros más szabályok szerint működik, és a rosszmájú helyi szószóló, Malvina Monroe viselkedése miatt Giselle még inkább kakukktojásnak érzi magát. Miután csalódottan rájön, nagyon távol vannak a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”-tól, egy andalgóciai varázslathoz folyamodik, amellyel véletlenül az egész várost mesevilággá változtatja, veszélybe sodorva ezzel családja boldogságát. Így hát Giselle-nek versenyt kell futnia az idővel, hogy visszafordítsa a bűbájt, és kiderítse, valójában mit is jelent az ő és a családja számára az igazi boldogság.

A „Bűbáj 2: Kiábrándulva” főszereplői Amy Adams, Patrick Dempsey, Maya Rudolph, Yvette Nicole Brown, Jayma Mays, Gabriella Baldacchino, Idina Menzel és James Marsden. A film Brigitte Hales forgatókönyve alapján készült, J. David Stem és David N. Weiss, valamint Richard LaGravenese forgatókönyve alapján, a rendező pedig Adam Shankman. Producerei Barry Josephson, Barry Sonnenfeld és Amy Adams, az executive producerek pedig Jo Burn, Sunil Perkash és Adam Shankman. A filmben Alan Menken nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző zenéjét és Stephen Schwartz háromszoros Oscar-díjas szövegíró dalszövegeit hallhatjuk majd.

Magyar hangok:

Giselle - Vágó Bernadett
Robert Philip - Czvetkó Sándor, énekhangja: Barát Attila
Malvina Monroe - Náray Erika
Edward - Miller Zoltán
Rosaleen - Kocsis Mariann
Nancy Tremaine - Kéri Kitty, énekhangja: Füredi-Nagy Nikolett
Ruby - Dögei Éva
Morgan Philip - Faluvégi Fanni
Pip - Kerekes József
Tyson - Czető Roland
Edgar - Petridisz Hrisztosz
Skip - Sánta László
Tekercs - Vincze Gábor Péter
Flora - Galiotti Barbara
Fauna - Garami Mónika
Merry - Bérces Gabriella
Sander - Farkas Fanni
Morgan fiatalon - Pekár Jázmin
Kip - Baráth István

Magyar szöveg: Boros Karina
Dalszöveg: Nádasi Veronika
Hangmérnök és vágó: Bogdán Gergő
Gyártásvezető: Rába Ildikó
Zenei rendező: Posta Victor
Szinkronrendező: Dobay Brigitta
Produkciós vezető: Máhr Rita

A szinkront a Pixelogic Mediával együttműködésben az SDI Media Hungary készítette.