MENTRUM
Újdonságok

Elindult az RTL+, az RTL új streamingszolgáltatása

1990 forintért reklámmentesen érhetőek el az RTL tartalmai, melyek kiegészülnek exkluzív címekkel is. Már elérhető A Király Nagy Ervin főszereplésével és a Gyertek át! legújabb évada.

Meglepő módon, titokban indult el az RTL+, mely innentől fogva magába foglalja az RTL Most és az RTL Most+ szolgáltatásokat, amiket rögtön át is neveztek RTL+ Light és RTL+ Active nevűekre. Mindkét korábbi szolgáltatás tehát megmarad a rájuk jellemző tulajdonságokkal, mint pl., hogy az RTL+ Active kevesebb reklámot tartalmaz a Lighthoz képest vagy, hogy a szolgáltatótól kapott kóddal lehet aktiválni. Természetesen mindkettő esetében megmarad az ingyenesség is. Ezekhez képest az RTL+ exkluzív tartalmakat kínál, úgy hazait, mint külföldit, hozzáférést ad az összes műsor elérhető évadaihoz és különleges élő streamek (pl. a Való Világ villájának egész napos adása) is helyet kapnak a platformon. Egyszerre 3 készüléken lehet streamelni a műsorokat HD minőségben, reklámmentes az egész szolgáltatás, továbbá tévékészülékeken is elérhető az applikáció.

Az előfizetéses streaming platformon az RTL saját gyártású sorozatai és showműsorai mellett amerikai mozifilmek és nemzetközi sikersorozatok, köztük számos magyarországi streamingpremier, és szinkronizált, exkluzív produkciók érhetőek el.

Az RTL+ előfizetéses platformján debütált a közelmúlt egyik legismertebb előadója, Zámbó Jimmy fordulatos életét és titokzatos halálát bemutató sorozat, A Király. Szintén az RTL+ előfizetői számára érhető el A Nagy Fehér Főnök, egy fekete humorral fűszerezett szórakoztató vígjátéksorozat, amely mulatságos kisvárosi történeteket elevenít meg, mindemellett aktuális társadalmi kérdéseket, és polgárpukkasztó, ugyanakkor olyan elgondolkodtató témákat is boncolgat, mint a transzneműség és a rasszizmus. A főbb szerepekben Lengyel Tamás és Rujder Vivien látható, de a sorozatban felbukkan többek között Farkas Franciska is.

Az RTL+ előfizetéses platformján látható a Ki vagy te? című nyers, bevállalós, fiatal felnőttekről szóló sorozat. Az RTL+ előfizetéssel rendelkező felhasználók egy csapat fiatal fotós álmait, útkeresését követhetik végig, amelyet megkavar egyikük rejtélyes halála. Útkeresésüket a Lengyel Tamás által alakított fotósmester irányítja, mellette Pásztor Virág alakítja a másik főszerepet.

Az RTL+ nem csak az induláskor kápráztatja el előfizetőit első osztályú tartalommal, hiszen a platformra folyamatosan érkeznek az újabb és újabb premierek. Így a közeljövőben szintén itt indul majd a nagyon sikeres első évad után a Mellékhatás folytatása is.

A streaming platformok térnyerése nem csak a sorozatipart pörgette fel az utóbbi években a világon. Egyértelműen megfigyelhető a dokumentumfilmek reneszánsza is, így az RTL+ is számos alkotással készül ebben a műfajban is. Egy több évre szóló megállapodás eredményeként az RTL+ előfizetéssel rendelkező felhasználói láthatják a népszerű dokumentumfilm-sorozat, az On The Spot is. Cseke Eszter és S. Takács András a jól ismert sorozat vadonatúj évada mellett további dokumentumfilmekhez is a nevét adja, valamint minden évben az ő válogatásuk és ajánlásuk alapján hozza majd el az RTL+ előfizetőinek a világ dokumentumfilm-termésének legjobb, fesztiválokat megjárt alkotásait is.

Az RTL+ előfizetéses felületén indul el az Amit tudni akarsz… című tematikus ismeretterjesztő sorozat is, valamint itt látható az utóbbi évek legjobb magyar természetfilmje, a Vadlovak, és a magyar szinkron történetét bemutató Magyar hangja is.

A fikció és a dokumentumfilm mellett természetesen a legnépszerűbb tévés arcok sem hiányozhatnak majd az RTL+-ról. A Celeb vagyok, ments ki innen! után Sebestyén Balázs is az RTL+ előfizetői számára lesz látható, hiszen már elindult a Gyertek át! legújabb évada.

Az RTL+ az indulása napján európai gyártású exkluzív címekkel is bővítette kínálatát. Teljes évaddal érkezett a holland Fekete Tulipán, a Nyolc tanú című német krimi vagy a holland Mocro Maffia című szintén krimi.