MENTRUM
Mozi

D23 2022: Megvan az Amerika kapitány 4. főgonosza és összeállt a Thunderbolts

A D23-on bejelentették, hogy ki lesz A hihetetlen Hulk nagy visszatérője, aki egyben az Amerika kapitány 4. főgonosza is lesz, továbbá bejelentették a Thunderbolts tagjait.

Amerika kapitány: Új világrend

A 2024. május 3-ára belőtt új Amerika kapitányban a főszereplő immár Anthony Mackie lesz, mint ahogy már tudtjuk A Sólyom és a Tel katonája óta, melyben Sam Wilson vette át a stafétabotot és a pajzsot Steve Rogerstől. A hétvégi D23-on elárultak néhány részletet a készülő filmről, mely úgy tűnik szorosan kapcsolódik majd az említett Disney+-sorozathoz.

Ami annyit tesz, hogy a sorozatban az idős Isaiah Bradleyt alakító Carl Lumbly is újra látható lesz, valamint szintén a sorozatban debütált először Danny Ramirez, aki Joaquin Torrest keltette életre. Ramirez a megüresedő Sólyom szerepét fogja betölteni. A Marvel ebben a filmben előveszi a 2008-as A hihetetlen Hulk egy lezáratlan történetszálát, melyben Samuel Sterns, Bruce Banner kollégája megsérül és a nyílt sebére ráfolyik Banner vére, majd elkezd bezöldülni. A filmben, ahogyan a képregényekben, Sterns lesz a Vezető (The Leader), aki Hulk egyik legikonikusabb ellenfele. A film rendezője, Julius Onah paranoid thrillerként írta le a készülő alkotást.

Thunderbolts

Bejelentették a Marvel Öngyilkos osztagához hasonlított csapatát. A párhuzam a két csapat közt rögtön kimerül annyiban, hogy gonoszok vagy gonoszságra hajlamos, szuperképességekkel rendelkező emberek összefognak egy nagyobb jó érdekében. A D23-on kiderült, hogy kik alkotják majd a Marvel filmjében a csapattagokat, akiket Valentina (Julia Louis-Dreyfus) hoz össze. Őt A Sólyom és a Tél Katonájában, illetve a Fekete Özvegyben már láthattuk. A csapat tagjai lesznek: Yelena Belova (Florence Pugh), Vörös Őr (David Harbour), Kiképző (Olga Kurylenko), Szellem (Hannah John-Kamen), USA Ügynök (Wyatt Russell), valamint Bucky Barnes (Sebastian Stan).

A filmhez a következő képet osztották meg:



A Thunderbolts tervezett bemutatója 2024. július 26-án lesz esedékes, az 5. fázis záródarabja.